Eerste teaser Mercedes C-klasse Cabriolet

Na de introductie van de, in de ogen van ondergetekende, bloedmooie Mercedes C-klasse Coupé, was het natuurlijk allang géén geheim meer dat er ook een open versie zou volgen.

De Duitsers hebben nu een eerste officiële teaser het web op geslingerd die een voorproefje geeft van de cabriolet-versie van de C-klasse. Die zal gebaseerd zijn op de Coupé en dat was eigenlijk al te zien aan het hoge gewicht van die versie.

Mercedes heeft namelijk bij de ontwikkeling van de Coupé al nadrukkelijk rekening gehouden met een versie zonder dak en dus beschikt de carrosserie van de Coupé al over de nodige extra verstevigingen om eenvoudig een open versie mogelijk te maken.

De C-klasse Cabriolet beleeft z’n première in Zwitserland begin volgende maand en zal beschikken over een in vier kleuren leverbare stoffen kap die zich tot 60km/h laat openen en sluiten.

Ook AIRCAP en AIR SCARF zullen van de partij zijn, net zoals alle opties die je van de Coupé al kent. Onder de kap zal het een feest van herkenning zijn, daar zijn natuurlijk de bekende motoren te vinden. Nieuw is echter dat er ook een 4-Matic versie met vierwielaandrijving zal komen.

Hieronder nog even een tweetal foto's van de gesloten versie. Daar lees je hier meer over.

Mercedes C250d C300 C-klasse Coupe grijs zilver rood 2016 20 Mercedes C-klasse AMG sport pakket C205 2016 31

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: