Eerste vakantienieuws: tolprijzen Frankrijk dit jaar niet omhoog

De tolvergoedingen op de snelwegen in Frankrijk worden dit jaar niet verhoogd. Dat heeft premier Manuel Valls woensdag bekendgemaakt, zo berichten Franse media volgens de ANWB.

Groen licht voor verbeteren Frans wegennet

Met die mededeling annuleert de Franse premier een eerder aangekondigde verhoging van 1,07%. Valls maakte eveneens bekend dat een investeringsplan ter waarde van €3,2 mrd voor het verbeteren van het Franse wegennet groen licht heeft gekregen. Hij is nog in onderhandeling met de snelwegbeheerders over aanvullende investeringsbedragen.

File verkeer stau informatie autobahn snelweg

Tol makkelijk betalen met Tolbadge Frankrijk

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Dan raadt de ANWB je aan om de Tolbadge Frankrijk aan te schaffen. Met de Tolbadge Frankrijk kun je elektronisch je tol betalen op het gehele Franse snelwegennetwerk en bij automatische tolpoorten (zoals voor het viaduct van Millau).

Je hoeft dan dus niet meer te zoeken naar je kaartje of portemonnee. Je plakt de Tolbadge op je voorruit en daarmee rijd je door het poortje. Daarnaast kun je bij ongeveer 250 parkeerterreinen/garages met de tolbadge betalen.

Bron: ANWB.nl

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: