Eerste Volkswagen BlueMotion met benzinemotor

Voor het eerst brengt Volkswagen met de Polo TSI Blue Motion een speciaal op een laag verbruik afgestemd model met een benzinemotor op de markt. Voorheen waren de BlueMotion modellen namelijk alleen als diesel te krijgen.

Uiteraard maken de Duitsers voor de benzineuitvoering gebruik van een driecilinder, die overigens in een tweetal varianten in de Polo z’n intrede doet. Een 110Pk sterke versie zonder BlueMotion technologie en een 95Pk sterke versie die wel het BlueMotion label mag dragen.

Volkswagen Polo BlueMotion TSI benzine lichtblauw 2015 02

Het gemiddelde brandstofverbruik van de 95Pk sterke BlueMotion komt uit op 4,1 liter per 100 kilometer en dat resulteert weer in een CO2-uitstoot van 94 gram per kilometer. De 1.0 TSI met 110Pk verbruikt overigens 0,2 liter meer.  Voor beide varianten ligt de topsnelheid volgens Volkswagen op “meer dan 190 km/h”. Een exact cijfer is echter nog niet bekend.

De benzine-BlueMotion krijgt, net als z'n dieselbroetje, de beschikking over een verlaagd onderstel, een aangepaste grille, geoptimaliseerde aerodynamica en aangepaste transmissieverhoudingen.

Volkswagen Polo BlueMotion TSI benzine lichtblauw 2015 03

Met de komst van deze BlueMotion zal de 110Pk sterke 1.2 TSI spoedig in ons land niet meer geleverd worden, de 1.2 TSI met 90Pk blijft naar verluidt nog wel leverbaar.

De prijzen zijn nog niet bekend, maar die volgen ongetwijfeld spoedig aangezien beide versies al aan het begin van het komende jaar in de showroom staan.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: