Eerste winterbanden test: Vredestein niet top

Inderdaad, het is alweer zover. Vanaf volgende maand begint zo’n beetje de tijd voor winterbanden. Zeker als je regelmatig bij onze Oosterburen of in de Alpenlanden onderweg bent.

Zijn je winterbanden ouder dan zes jaar of bedraagt de profieldiepte inmiddels minder dan vier millimeter, dan is volgens diverse instituten vervanging omwille van de veiligheid noodzakelijk. Welke banden je dan moet nemen?

Dat heeft de Duitse GTÜ samen met de Auto Club Europa (ACE) onderzocht. Samen werden acht actuele bandenmodellen in de grootte 225/50 R17 getest. De merkbanden uit het wat duurdere segment presteerden allen zonder grote uitzonderingen zowel op ijs en sneeuw als op een nat wegdek zoals verwacht mag worden.

GTU winterbanden test 2015 2016 (1)

Daarbij dient opgemerkt te worden dat alle banden in vergelijking met de test(s) van vorig jaar nogmaals door de fabrikanten onder handen zijn genomen en voorzien zijn van vernieuwde profielen om een nog beter kwaliteit te kunnen garanderen.

Testwinnaar is deze keer de Continental Winter-Contact TS 850, nipt gevolgd door de gloednieuwe Goodyear Ultra-Grip Performance Gen-1. Beide modellen presteren vooral uitstekend op een natte en sneeuwbedekte rijbaan, terwijl ze ook op een droge rijbaan prima voor de dag komen.

Daarna volgen de Dunlop Winter Sport 5, op de vierde plaats de nieuwe Nokian WR D4 en de Michelin Alpin 5, die overigens de duurste band in de test was. De Pirelli Sottozero3 en de Semperit Speed-Grip 2 nemen plaats zes en zeven voor hun rekening. De uiteindelijk slechtste band in de test was de Vredestein Wintrac Xtreme S, die vooral op een natte rijbaan niet wist te overtuigen.

GTU winterbanden test 2015 2016 (3)

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: