Eigenaar Lotus F1 neemt belang in RUF Porsche

Investeringsbedrijf Genii Capital heeft een belang genomen in het Duitse RUF Automobile GmbH, één van de meest bekende Porsche specialisten ter wereld.

Genii Capital is sinds 2009 ook groot aandeelhouder van het Lotus Formule 1 team. Dat team wordt geleid door Eric Boullier en Gerard Lopez. Deze laatste zal bij RUF de rol van non-executive director gaan vervullen met als doel verdere uitbreiding van de RUF-activiteiten in de opkomende markten.

RUF Porsche 5

RUF is vooral bekend van hun getunede en aangepaste Porsches, waarvan de meest bekende ongetwijfeld de CTR Yellowbird met 475Pk uit 1987 is. Andere bekende projecten zijn de RGT-8, een 997 met 8-cilinder (!), een elektrische 911 (E-RUF) en een speciale Targa.

RUF Porsche 6

Mocht je overigens nog twijfelen aan de kennis en kunde van RUF dan nog het volgende: RUF kan je 911 Turbo desgewenst zo ombouwen dat deze van 0 naar 100 km/h accelereert in 2,72 seconden. Ter vergelijk: een Bugatti Veyron doet dat in 2,84 seconden!

Het meest ambitieuze project is echter de CTR-3. Een eigen ontwikkeling op basis van Porsche technologie. De CTR-3 heeft een vermogen van 750Pk, 960Nm koppel en een topsnelheid van 380km/h.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: