Eigenaren: vermogensopgave Tesla Model S P85D klopt niet

In een open brief aan CEO Elon Musk heeft een groepje Model S-eigenaars haar zorgen geuit over het opgegeven vermogen bij de vierwielaangedreven P85D, de sterkste uitvoering van de Model S. Dat vermogen zou namelijk niet geheel overeenkomen met de realiteit.

In de brief claimen ze dat het opgegeven vermogen van 691pk van de Model S P85D niet klopt in realiteit. "Na een reeks tests met verschillende methodes en machines kwamen we tot de conclusie dat de maximale kracht eerder maximaal 415 kilowatt bedraagt", aldus de ongelukkige bezitters.

Een vermogen van 415 kilowatt komt overigens overeen met zo'n 557Pk. Niet mals natuurlijk, maar een heel stuk minder dan de bijna 700 die Tesla claimt.

Tesla Model S 70D

Tesla's reactie

J.B. Straubel, Tesla's chief technical officer, reageerde alvast op de brief door te zeggen dat er wat verwarring bestaat over de manier waarop Tesla het aantal pk's communiceert voor haar vierwielaangedreven varianten. Een verhaal dat Karl Berridge, hoofd voor communicatie Europa, ons eerder ook al wist te vertellen.

Zo spreekt Tesla steeds over het piekvermogen van de motor, zonder limiterende factoren (temperatuur, verlies naar de wielen, etc). Met de vierwielaangedreven variant (met twee motoren) kan je dus niet gewoon het aantal pk's van beide motoren optellen. Een storm in een glas water dus.

Of misschien toch niet, want als je moest kiezen tussen de Tesla Model S P85D en dit model, dan weet je na het zien van dit filmpje welke je meteen moet kiezen...

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: