Eigenlijk geen nieuws: Seat presenteert in 2016 de eerste SUV van het merk

Na bijna twee jaar van ontwikkelingswerk, gaat Seat zijn productaanbod uitbreiden met een compacte SUV. Het nieuwe model wordt in 2016 leverbaar.

De komst van de SUV is een duidelijk signaal van het vertrouwen dat de Volkswagen Group in het Spaanse merk heeft. Het nieuwe model markeert het debuut in een zeer snel groeiend segment waarin alleen al in Europa jaarlijks bijna een miljoen auto’s worden verkocht. Deze voertuigcategorie is de afgelopen vijf jaar met meer dan 40% in omvang gegroeid en die trend wordt in de toekomst voortgezet.

De introductie van de compacte SUV in 2016 benadrukt de uitbreiding in de breedte van Seat's modelgamma, waarmee het merk zijn huidige groeimomentum naar aanleiding van de succesvolle lancering van de Leon-familie kan vasthouden. De SUV wordt ontwikkeld door het Seat Technical Centre in Martorell, waar meer dan 900 ingenieurs dagelijks werkzaam zijn.

“Dit is uitstekend nieuws voor ons, omdat Seat hiermee nieuwe markten aanboort en zijn intrede doet in één van de grootste en snelst groeiende segmenten wereldwijd,” verklaarde Chairman Jürgen Stackmann vandaag tijdens de presentatie van de jaarcijfers van het Spaanse merk. “De SUV vormt een belangrijke pijler onder onze corporate strategie en betekent een belangrijke stap voorwaarts op weg naar het realiseren van duurzame winstgevendheid voor de onderneming.”

Op de foto is overigens de Seat IBX SUV Concept te zien die in 2011 op de Autosalon van Genève en die toentertijd als designstudie voor het toekomstige design-DNA het Spaanse merk werd ontworpen. Met de nodige nuances hier en daar zou dit model wel eens heel aardig in de buurt van in 2016 te introduceren productieversie kunnen komen.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: