Eindelijk: Brabus neemt Mercedes AMG GT S onder handen

Dat dag die je wist dat zou komen is daar, want Brabus heeft eindelijk de Mercedes AMG GT onder handen genomen en wel meteen in de S-variant.

Aan de buitenkant wordt de atleet uit Stuttgart voorzien van een complete aerodynamica-kit vervaardigd uit carbon, het onderstel met 15mm verlaagd en een setje strakke velgen (20”-inch voor, 21”-inch achter) gemonteerd.

Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (1)

Daarbij kan zelfs gekozen worden voor een matte of glanzende afwerking en dankzij een nieuw lichtgewicht uitlaatsysteem dat 40% lichter is dan de standaarduitlaat, is de juiste soundtrack bij dit uiterlijk meteen gegarandeerd.

Onder de kap verandert de tuner uit Bottrop gelukkig ook nog wat, want bij de presentatie van deze aangepaste AMG GT S meldt Brabus trots "dat je nooit genoeg vermogen kunt hebben, zeker niet in een sportauto".

Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (2)

De Brabus AMG GT S gaat dus voortaan door het leven met een vermogen van 600Pk en een koppel van 750Nm. Dat is een stijging van ruim 10% ten opzichte van de standaard AMG GT die het met 90Pk en 100Nm minder moet doen.

De stijging wordt overigens bereikt door de montage van een nieuwe ECU, die 'plug and play' is. Met een aan de auto gekoppelde module kan namelijk de mapping van de injectie, verbranding en zelfs de turbodruk direct worden aangepast.

De Brabus AMG GTS sprint dankzij dit alles in 3,6 seconden naar de 100 km/h en dat is twee tienden sneller dan de versie die bij AMG van de band rolt. De topsnelheid komt uit op 325 km/h en daarmee rijdt je ook nog eens 15 km/h harder dan die normale AMG.

Over een prijs wordt natuurlijk niet gesproken.

Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (6) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (5) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (4) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (7) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (11) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (10) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (9) Brabus Mercedes AMG GT S 600 zwart (8)

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: