Eindelijk een echte motor voor de Volkswagen Polo

Volkswagen laat weten dat de laatste generatie Polo voortaan ook leverbaar is met de 1,5-liter TSI benzinemotor. En dat is een stuk beter dan al die drie-cilinder meukblokjes en voor wie geen Polo GTI kan betalen.

De 1,5-liter TSI benzinemotor is ook in de Polo goed voor een vermogen van 110 kW/150 pk en een maximumkoppel van 250 Nm. Dankzij de standaard aanwezige DSG-automaat is de sprint naar de 100 km/h daarmee in 8,2 tellen af te ronden en bedraagt de topsnelheid 216 km/h.

De Polo 1.5 TSI met 7-traps DSG-automaat is er standaard als Highline. Die is dan voorzien van 16"-inch Las Minas-velgen en een adaptief Sport Select onderstel. Eveneens standaard zijn automatische airconditioning, Sport-/Comfortstoelen, Driver Alert System, Adaptive Cruise Control en Front Assist met Emergency Braking.

Een trapje hoger op de ladder staat de Highline Business R. Deze Polo is voor een geringe meerprijs voorzien van 16"-inch lichtmetalen Sebring velgen, donkerrode LED achterlichten, privacy glass, Park Assist, Voice Control en het Executive-pakket met onder meer Discover Media navigatie, Mobiele online diensten (Car-Net), App-Connect smartphone-integratie en diefstalalarm.

De Volkswagen Polo 1.5 TSI Highline is met ingang van vandaag te bestellen vanaf iets meer dan 26 mille. De Highline Business R is leverbaar vanaf € 27.755,-.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: