Eindelijk officieel: de Alfa Romeo 4C, what else?

Een pk-/gewichtsverhouding van 4 kilo per paardenkracht, achterwielaandrijving, twee zitplaatsen, een middenmotor, een TCT-bak met dubbele koppeling, een ‘revolutionair’ systeem om het turbogat op te heffen en geproduceerd bij Maserati in het Italiaanse Modena.

Dat zijn de ingrediënten die iedere Alfa liefhebber nodig heeft om terug te keren naar het in zwaar weer verkerende merk!

We zagen de 4C voor het eerst als concept op de AutoSalon van Genève twee jaar geleden en precies twee jaar later, na de nodige technische verfijningen, op diezelfde AutoSalon kondigt Alfa officieel de productieversie aan.

Alfa Romeo 4C 2

Achterin de 4C ligt de doorontwikkelde 1,7-liter viercilinder uit de Guilietta QV. Deze beschikt over directe brandstofinjectie en continu variabele kleppentiming. Hoeveel vermogen dit blokje levert is nog niet bekend, de geruchten hebben het over ergens rond de 240Pk.

Over het exacte vermogen en gewicht zwijgt Alfa echter nog, maar met de bovengenoemde pk-/gewichtsverhouding kom je uit op een gewicht van ergens tussen de 1.000 en 1.100 kilogram. En dat is in mijn ogen een stuk realistischer dan de eerder door Alfa genoemde 850 kilogram.

Wat verder wel bekend is zijn de buitenmaten: de 4C is 4 meter lang, 2 meter breed en 1 meter 18 hoog. De wielbasis bedraagt 2,4 meter. Ook zal de al bekende Alfa DNA-knop zijn weg naar de 4C vinden; dit keer in ieder geval met een speciale Race mode.

Meer informatie volgende maand vanuit Genève.

Alfa Romeo 4C 3

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: