Eindelijk officieel en via je iPhone te bedienen: BMW i3

Vandaag heeft BMW tegelijkertijd in Londen, Beijing en New York officieel de nieuwe i3 onthuld, de auto die eigenlijk, na alle gelekte informatie, totaal geen introductie meer nodig heeft.

De BMW i3 is de eerste volledig elektrische auto van het Beierse merk en heeft een lengte van 3.999 mm, een breedte van 1.775 mm en hoogte van 1.578 mm. De dicht bij de hoeken van de carrosserie geplaatste wielen dragen bij aan maximale interieurruimte en een stabiel weggedrag aldus BMW.

BMW i3 e-Drive 2014 012

De body is gemaakt van met koolstofvezel versterkte CFRP-kunststof en is zo stijf dat B-stijlen tussen de voor- en achterportieren overbodig zijn. De portieren openen daardoor in tegengestelde richting van elkaar.

Dankzij CFRP kon het gewicht ten opzichte van staal met 30% gereduceerd worden. Daarnaast zorgt het voor een optimale bescherming van de 230 kilogram wegende lithium-ion-accu die in de bodem van de BMW i3 is gemonteerd. De motor weegt slechts 50 kilogram waardoor, ondanks de zware accu, een totaal gewicht van net geen 1.200 kilogram gerealiserd kon worden.

Zowel de aandrijflijn en de elektromotor voorzien van 170Pk en 250 Nm trekkracht als de lithium-ion-accu (22 kWh) werden door BMW zelf ontwikkeld. De aandrijving geschiedt middels een eentrapstransmissie naar de achterwielen gestuurd. De i3 sprint daarmee in 7,2 seconden naar de 100 km/h terwijl de topsnelheid op 150 km/h begrensd is.

BMW i3 e-Drive 2014 053

Het is de bedoeling dat een afstand van ergens tussen de 130 en 160 kilometer op één acculading overbrugt kan worden. In de energiebesparende ECO PRO-modus wordt de actieradius met zo’n twintig kilometer vergroot en in ECO PRO+ zelfs met veertig kilometer. In stadsverkeer is daarnaast nog de recuperatie-modus actief. Zodra het gaspedaal wordt losgelaten, fungeert de elektromotor als generator. Dit heeft een remmend effect, waardoor het rempedaal in stadsverkeer nauwelijks hoeft te worden gebruikt (‘one pedal driving’). Bij hogere snelheden, bijvoorbeeld op de snelweg, is de ‘coasting’-modus actief, die de aandrijving ontkoppelt bij het loslaten van het gaspedaal.

BMW i3 e-Drive 2014 048

De BMW i3 is de eerste elektrisch aangedreven auto die optioneel leverbaar is met een ‘range extender’. De 650 cc tweecilinder benzinemotor van 34Pk vergroot de actieradius tot zo’n driehonderd kilometer; dan blijft de uitstoot van CO2 nog onder de 20 g/km.  Deze ‘range extender’ heeft geen invloed op de bagageruimte en de brandstoftank (9 liter) en bevindt zich aan de voorzijde van de auto. De accu van de BMW i3 kan worden opgeladen via een conventioneel stopcontact en via de BMW i Wallbox, die thuis of op het werk kan worden geïnstalleerd. Met behulp van een optionele DC snellader duurt het slechts 30 minuten om de accu voor 80 procent op te laden.

De BMW3 i3 staat standaard op 19”-inch velgen, optioneel is zelfs 20”-inch leverbaar. Binnenin valt het vrijstaande instrumentenpaneel inclusief twee displays (6,5”- en 8,8”-inch op). Er is te keuze uit vier interieurstijlen: Atelier, Loft, Lodge en Suite.

BMW i3 e-Drive 2014 028

De standaard aanwezige SIM-kaart is verder de sleutel tot talloze diensten via BMW ConnectedDrive. Het navigatiesysteem toont beschikbare laadpunten en indien de eindbestemming buiten bereik ligt, wordt automatisch een efficiënte alternatieve route berekend.

Een speciaal voor BMW i ontwikkelde dienst is de BMW i Remote app met Intermodaal Navigatie-functie. Hiermee kan via de smartphone bijvoorbeeld de route van de parkeerplaats naar de eindbestemming worden getoond. De Remote app toont ook informatie over de status van de accu, het rijbereik van de auto en beschikbare laadpunten. Via de app kunnen bovendien de airconditioning en de verwarming op afstand worden bediend. Tot BMW ConnectedDrive behoren ook assistentiesystemen als Driving Assistant Plus, Parking Assistant, Speed Limit Info en een achteruitrijcamera.

BMW i3 e-Drive 2014 031

Onder de noemer 360° ELECTRIC biedt BMW i een uitgebreide reeks assistentiesystemen en mobiliteitsdiensten. Behalve de BMW i Wallbox zitten hierbij ook de ChargeNow Card en de mogelijkheid om een beperkt aantal dagen per jaar gebruik te maken van een conventionele BMW. Het serviceniveau van de BMW i3 is identiek aan dat van andere BMW’s.

BMW i3 iPhone Apple App 2014

De accu wordt continu gemonitord en problemen kunnen via een diagnose direct worden opgespoord. Ook kunnen berijders een beroep doen op BMW’s mobiliteitsservice als de BMW i3 onverhoopt met een lege accu komt te staan. De levering van de BMW i3 op de Nederlandse markt start einde dit jaar, voor een prijs van 35.500,- euro. Met ‘range extender’ komt de prijs op 39.990,- euro.

Het leasetarief is 599,- euro per maand (ex. BTW), op basis van Full Operational Lease, een looptijd van 48 maanden en een kilometrage van 15.000 per jaar.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: