Eindelijk sportief: Volkswagen presenteert Touareg R als plug-in hybride

Het heeft even mogen duren, maar uiteindelijk heeft Volkswagen in de vorm van de R ook voor de sportieve rijder voortaan een alternatief in de Touareg line-up. De über Touareg R is na de Golf GTE en de Passat GTE de derde plug-in hybride in het aanbod van Volkswagen en het eerste model uit de R-stal met een geëlektrificeerde aandrijflijn.

Die aandrijflijn combineert een 100kW/136pk sterke elektromotor met de 250kW/340pk sterke 3,0-liter V6 benzinemotor die samen een systeemvermogen van 340kW/462pk en een maximumkoppel van 700Nm leveren.

De intelligente aandrijflijn past zich continu aan de rijstijl en omgeving aan en zorgt in alle gevallen voor de meest ultieme combinatie van hoge prestaties en lage emissies. Als de accu voldoende is geladen, start de Touareg R altijd in elektrische modus en kan hij tot 140 km/h emissievrij rijden.

De 14.1 kWh accu is volledig geïntegreerd in de bodem van de bagageruimte. Dankzij 4-Motion Active Control vierwielaandrijving biedt de Touareg R een ruime keuze uit dynamische rijprofielen die stuk voor stuk zijn R-badges waardig zijn.

De topsnelheid van de sterkste Touareg ooit is begrensd op 250 km/h. Er is keuze uit verschillende rijmodi, zoals E-MODE (100% elektrisch) of de Hybrid-mode die automatisch het samenspel tussen elektro- en benzinemotor regelt.

Het design van Touareg R onderscheidt zich aan de buitenkant door het “Black Style” R-Line exterieurpakket, zwarte carrosseriedetails met zwarte spiegelbehuizingen, geavanceerde koplampverlichting LED Matrix (‘IQ Light’) met donker getinte LED-achterlichten, een elektrisch bedienbaar panoramaschuif-kanteldak en 20”-inch lichtmetalen Braga-wielen.

Het interieur bestaat onder meer uit hoogwaardige Silver Wave sierpanelen, de met Vienna leder en R-logo’s afgewerkte comfortstoelen en het nieuwe R-stuurwiel. De Touareg R is in grote mate te personaliseren met een keur aan opties en stylingmogelijkheden.

De Touareg R is er ook met de sportieve kleur Lapiz Blue metallic en/of met zwarte 22”-inch Estoril-velgen zoals op de afbeeldingen is te zien. De Touareg R is ook te configureren met een exclusief Puglia lederen interieur met diamond-stiksels en Sepang blauwe afwerkingsdetails.

Standaard is de Touareg R uitgerust met de Innovision Cockpit met specifieke hybridefuncties en het is de eerste plug-in hybrid SUV ter wereld met Trailer Assist dat het mogelijk maakt om met aanhanger en al automatisch in te parkeren. De Touareg R is daarnaast de eerste Volkswagen die tot snelheden van 250 km/h deels autonoom is te rijden met Travel Assist.

De Touareg R beleeft zijn werelddebuut tijdens de Geneva Motorshow begin volgende maand.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: