Electrifying | Tesla Model S, de prijzen

Nadat al eerder bekend werd dat het Amerikaanse Tesla Motors in December in Tilburg haar Europese distributiecentrum opent zijn nu ook de prijzen van de Model S bekend gemaakt. Vanuit dit distributiecentrum zullen overigens onder meer de logistiek, spare parts en het onderhoud van de Tesla producten in Europa plaatsvinden. De Model S rijdt  dus straks, na de laatste montagehandelingen, vanuit Tilburg Europa en dus ook Nederland in.

Dit rijden gaat overigens vanaf 72.600,- euro. Hiervoor heb je de instap Model S en deze beschikt over een 60kWh accu, 302Pk en 430 Nm en koppel. De topsnelheid bedraagt 193 km/h en de basis ‘S’ zou bij een constante snelheid van 88 km/h op een acculading 375 kilometer ver moeten kunnen komen. Een snellaad-mogelijkheid is optioneel leverbaar. Ook is een 85kWh-versie leverbaar die minstens € 83.150,- kost. De opgegeven actieradius van deze versie bedraagt 500 kilometer. De stoplichtsprint is in 5,9 seconden af te ronden.

Het middenmodel is de Tesla S Performance. Dit model kent een vanafprijs van 97.550,- euro en beschikt over een nappalederen interieur met alcantara- en koolstofvezel interieuraccenten, actieve luchtvering en tractiecontrole met een sportstand. Het vermogen komt uit op 416Pk en 600Nm koppel, goed voor een spurt naar de 100 km/h in 4,6 seconden. De topsnelheid bedraagt 212 km/h en met de 85kWh accu kom je ook 500 kilometer ver.

De absolute topper binnen het Model S-gamma is de Signature versie. Deze is te herkennen aan een nappalederen interieur met 12-voudig elektrisch te verstellen stoelen, het Sound Studio Package met 12 luidsprekers, 580 Watt uitgangsvermogen, entertainmentsysteem en interne harde schijf. Ook volledige omklapbare ‘achteruitkijkende’ stoelen zijn bij de prijs inbegrepen. Deze stoelen zijn te verstellen tegen de rijrichting in en standaard uitgerust met vijfpuntsgordels. De Signature kent een vanafprijs van 101.400,- euro.

Wil je alle zaken van de Performance en Signature versies dan is nog een overtreffende trap in de vorm van de Signature Performance versie te koop vanaf € 110.950,-. De levering van de Signature-modellen start overigens al in de lente van volgend jaar. De instap-versies zullen pas na de zomer leverbaar worden.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: