Elektrische Mercedes B-klasse kost net géén 40 mille

Mercedes heeft de eerste prijzen van de elektrisch aangedreven B-klasse Electric Drive bekend gemaakt. De prijzen beginnen bij 39.495,- euro, uiteraard inclusief alle verplichte belastingen.

Een 132 kW sterke elektromotor zorgt voor de stille en emissievrije aandrijving die gelijk vanaf de start zijn maximale koppel van 340Nm levert. Voor de sprint van nul naar 100 km/h heeft de elektrisch aangedreven B-Klasse daarom slechts 7,9 seconden nodig.

Afhankelijk van het feit of de berijder liever zeer zuinig, comfortabel of sportief wil rijden, kan gekozen worden uit de drie rijprogramma's Economy Plus, Economy en Sport. Dankzij het modulaire 'ENERGY SPACE' carrosserieconcept met de lithium-ion accu in de bodem is de B-Klasse Electric Drive een volwaardige vijfpersoons auto met 501 liter bagageruimte.

De B-Klasse Electric Drive is verkrijgbaar in de uitvoeringen Style, Urban en de exclusieve Electric Art. De Electric Art-line staat voor een bijzonder dynamische en individuele uitstraling. Er kan worden gekozen uit de lakvarianten cirruswit en zuidzeeblauw.

Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 24

Andere kenmerken in het exterieur zijn de 18”-inch multispaaks lichtmetalen velgen en buitenspiegels met sierelementen in zuidzeeblauw in combinatie met cirruswit (of omgekeerd). Ook de lamellen van de grille hebben de wit/blauwe kleurstelling. Op de zijkant is het logo 'Electric Drive' aangebracht.

Tot het interieur behoort het multifunctionele driespaaks stuurwiel in geperforeerde lederuitvoering met zilverchroom applicaties. De stoelen en de bovenkant van het instrumentenpaneel zijn in lederlook ARTICO uitgevoerd met decoratieve sierelementen in saillook zilver. De voetmatten hebben eveneens blauwe contrasterende siernaden en het 'Electric Drive'-logo rondt het speciale uiterlijk van de auto af.

Voor een verdere individualisering is het Exclusiefpakket leverbaar. Tot de highlights behoren dan verwarmbare voorstoelen met viervoudig verstelbare lendensteun, die net als het multifunctionele stuur en de versnellingspook zijn bekleed met exclusief leder.

Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 23

Het instrumentenpaneel en de middenstukken in het portier zijn passend uitgevoerd in lederlook ARTICO. De lederen stoelen zijn verkrijgbaar in de expressieve kleuren cranberryrood, hazelnootbruin en zwart. De designelementen in zilverschoom dragen bij aan de exclusieve ambiance. Daarbij komen veel praktische details zoals de comfortsluiting met infrarood afstandbediening en de 12-V aansluiting achterin.

Met de indien gewenst leverbare RANGE PLUS kan de actieradius (200 km) van de B-Klasse Electric Drive tot 30 km worden vergroot. Door de RANGE PLUS te activeren met de knop in het bovenste bedieningsveld wordt bij het daaropvolgende oplaadproces het accuvenster uitgebreid, dat wil zeggen dat er meer capaciteit wordt vrijgegeven. RANGE PLUS omvat naast de vergroting van de actieradius ook een verwarmde voorruit, diverse isolatiemaatregelen en warmtewerend donkergetint glas.

Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 22

Het optioneel leverbare radarondersteunde, recuperatieve remsysteem zorgt voor een effectieve energieterugwinning en daardoor een uitbreiding van de actieradius. Het systeem maakt gebruik van de data van de radarsensor van COLLOSION PREVENTION ASSIST PLUS om de terugwinning en het afremmen naar behoefte te verhogen of tot nul te reduceren. Bovendien kan de berijder met behulp van de stuurpaddles uit vier verschillende recuperatieniveaus kiezen – van ‘zeilen’ tot hoge recuperatie.

Ter bescherming van voetgangers en fietsers genereert de akoestische omgevingsbescherming tot een snelheid van 30 km/h een speciaal voor Mercedes-Benz ontwikkeld geluid.

De B-Klasse Electric Drive beschikt standaard over een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller opladen, mode 3). Zonder meerprijs wordt op verzoek in plaats daarvan een vier meter lange laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 3) geleverd. Indien gewenst is een combinatie van een laadkabel voor een huishoudelijk stopcontact (mode 2) en een laadkabel voor wallbox en openbaar oplaadstation (sneller laden, mode 3) leverbaar.

Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 27

Voor de accu wordt door Mercedes als garantie een certificaat afgegeven. Dit waarborgt dat technische fouten binnen een periode van acht jaar na de eerste uitlevering of eerste registratie tot een kilometerstand van 100.000 km door Mercedes-Benz worden opgelost.

Optioneel is de B-Klasse Electric Drive leverbaar met Bi-Xenon-verlichting in plaats van halogeen. De klant kan deze ook combineren met het optionele Intelligent Light System. Een opvallende keuze, want Xenon-verlichting staat nou niet bepaald bekend als energiezuinige verlichting. Daarom kiezen concurrenten van het merk voor hun elektrische modellen voor volledige LED-verlichting aan de voorkant.

Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 20

Als aanvulling op de succesvolle Lease Editions van Das Haus wordt ook de B-Klasse Electric Drive toegevoegd aan het aanbod van aantrekkelijke bijtellingsmodellen. De B-Klasse Electric Drive Lease Edition is standaard rijk uitgerust met onder andere navigatie, bi-xenon koplampen, lichtmetalen velgen, RANGE PLUS, een radargestuurd recuperatief remsysteem, akoestische voertuigidentificatie, KEYLESS GO-startfunctie, actieve parkeerassistent inclusief PARKTRONIC en Mercedes connect me - Remote Online.

De B-Klasse Electric Drive Lease Edition is leverbaar vanaf 39.995,- euro met een netto bijtelling vanaf 56,- euro per maand. De B-Klasse Electric Drive kan per direct worden besteld en de uitlevering start begin 2015.

Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 17 Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 26 Mercedes B-klasse facelift electric drive 4-Matic CDi rood wit grijs 2015 21

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: