Emissieschandaal: Duitse Minister roept Fiat en Opel op matje

Opel moet volgens de Telegraaf voor een Duitse onderzoekscommissie verschijnen, nadat opnieuw berichten over verdachte uitstootgegevens van dieselwagens van de autobouwer naar buiten zijn gekomen. Dat heeft de Duitse minister van Transport Alexander Dobrindt vrijdag laten weten.

Uit metingen van milieulobbyclub DUH blijkt dat Opel mogelijk heeft gesjoemeld met emissiewaarden van zowel Zafira's als Astra's. DUH onderzocht meerdere modellen en trok vervolgens aan de bel omdat "alarmerende" emissiewaarden werden geconstateerd.

Opel-Zafira-BiTurbo-diesel-03

Het is niet voor het eerst dit jaar dat Opel door DUH wordt beschuldigd. Eerder betrof de kritiek echter alleen Zafira's zowel door de BBC als de Belgsiche VRT. De autofabrikant benadrukte vrijdag opnieuw niets te met de hele sjoemelsoftware-affaire te maken te hebben.

Ook vertegenwoordigers van Fiat hebben volgens Dobrindt een uitnodiging gekregen voor de zitting. Het is nog onduidelijk om welke reden de Duitse toezichthouders met het Italiaanse merk willen praten. Fiat heeft nog niet gereageerd.

Fiat 500X Cross Actie DCT wit rood 2015 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: