En de meest gestolen auto van het moment is: een Lexus Hybride

Dit is typisch één van die berichten die je twee keer moet lezen om het te geloven, want volgens het Algemeen Dagblad is niet Audi, BMW, Mercedes of Porsche de meest gestolen auto van ons land, maar een Lexus Hybride gevolgd door de recentelijk geïntroduceerde Mitsubishi Outlander PHEV.

Een Lexus hybride wordt op dit moment zelfs zo vaak gestolen dat verzekeraars hun klanten inmiddels “vriendelijk doch dringend” verzoeken hun auto extra te beveiligen, minimaal met een CargoLock-systeem.

Mitsubishi Outlander PHEV wit nederland 2014 04

Om hoeveel gestolen auto’s van deze modellen het inmiddels gaat is niet bekend, maar Felix Tenniglo, topman van InShared is er zeker van dat ze allemaal gewoon in Oost-Europa rondrijden aangezien op hybrides ten Oosten van ons veel subsidie wordt gegeven.

Vorig jaar meldde het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit al dat de Mitsubishi Outlander in groten getale naar Oost-Europa verdwijnt, nu kan daar dus Lexus aan toegevoegd worden. Het is dus waarschijnlijk slechts een kwestie van tijd voordat de nieuwe BMW i3 & i8, Tesla Model S en Opel Ampera in de lijstjes met gestolen auto’s bovenaan komen te staan.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: