En dit is de Mercedes S-klasse Coupé als S63 AMG

De S63 AMG is de sportieve telg in het gamma van de nieuwe S-klasse Coupé en vandaag hebben we de eerste details van deze wonderschone twee-deurs voor je.

De S63 AMG Coupé is het meest recente model dat profiteert van de AMG Lightweight Performance strategie. De lichtgewichtconstructie heeft het gewicht van de auto met 65 kilogram teruggebracht, ondanks het hogere vermogen en de uitgebreidere standaarduitrusting vergeleken met zijn voorganger.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 05

Deze besparing werd in belangrijke mate gerealiseerd dankzij het gebruik van een lichtgewicht lithium-ion accu, gesmede lichtmetalen AMG-velgen en een gewichtsbesparend AMG high-performance remsysteem. Verder zijn het complete koetswerk en de voorzijde van de carrosserie uit aluminium opgetrokken. Het lagere gewicht komt de rijdynamiek ten goede en reduceert de brandstofconsumptie, terwijl de lage pk/gewichtsverhouding van 3,41 kg/pk uitstekende prestaties garandeert: de S 63 AMG Coupé accelereert vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,9 of 4,3 seconden (met of zonder vierwielaandrijving) en bereikt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 06

De S63 AMG Coupé wordt dus in twee versies leverbaar: met achterwielaandrijving of het 4-Matic vierwielaandrijvingsysteem. Met permanente vierwielaandrijving wordt 33 procent van de trekkracht naar de voorwielen gestuurd en 67 procent naar de achterwielen. Een meerplatenkoppeling met een sperwerking van 50 Newtonmeter garandeert optimale tractie voor alle vier wielen, in het bijzonder op een ondergrond met sneeuw en ijs.

De achterwielaangedreven S63 AMG Coupé vertrouwt op het AMG sportonderstel op basis van MAGIC BODY CONTROL. Daarnaast heeft deze versie een wereldprimeur voor serieproductieauto’s: de curve tilting function. Dankzij deze functie leunt de S63 AMG Coupé als het ware in een bocht, zoals ook motorrijders of skiërs dat doen. De zijwaartse druk voor de inzittenden wordt net als bij een helling teruggebracht waardoor de inzittenden nog steviger in hun stoel zitten. In het bijzonder op provinciale wegen zorgt deze overhelfunctie in bochten voor meer comfort en rijplezier. De curve tilting function kan worden geselecteerd als één van de drie rijstanden met behulp van de ABC-schakelaar en is actief tussen 30 en 180 km/h.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 17

Onder de kap ligt, geheel in lijn der verwachting overigens, AMG’s 5,5-liter V8 biturbomotor met een vermogen van 585Pk en 900Nm koppel gekoppeld aan de 7-traps AMG SPEEDSHIFT automatische versnellingsbak. Vergeleken met z’n voorganger, de CL63 AMG, is het vermogen daarmee met 41Pk en het koppel met 100Nm toegenomen. Desondanks verbruikt de S 63 AMG Coupé minder brandstof. Het gecombineerde verbruik (NEDC) van 10,1 l/100 km maakt deze tweedeurs coupé tot de zuinigste auto in dit segment.

De S63 AMG Coupé biedt ook nog een keuze uit uitlaatsounds. Het AMG sportuitlaatsysteem komt tegemoet aan persoonlijke voorkeuren en beschikt over automatisch gestuurde uitlaatkleppen in beide dempers. Met de transmissie in de ‘C’ (Controlled Efficiency) stand blijven de kleppen in de meeste situaties gesloten, waarbij de achtcilinder biturbo een onderdrukte sound laat horen. In de ‘S’ (Sport) en ‘M’ (Manual) stand gaan de kleppen sneller en spontaner open, vooral wanneer de bestuurder er een meer dynamische rijstijl op na houdt. Het resultaat is de nog vollere, bekende AMG-sound.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 15

Een extra exclusieve uitvoering in deze serie is de S63 AMG Coupé ‘Edition 1’, die tot één jaar na de marktlancering beschikbaar zal zijn. Opvallende features zijn ondermeer de Swarovski-kristallen in de LED-koplampen en het Exclusive interieurpakket voor een nog sfeervollere ambiance. Met onder andere Exclusive nappaleer voor de AMG-sportstoelen in de kleurcombinaties kristalgrijs/zwart of bengaalsrood/zwart met contrasterende stiksels en biezen.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 16

In lijn met dit kleurschema zijn de bovenkant van het dashboard, de middenarmsteun vóór en achter en de portierbekleding afgewerkt met nappaleer, terwijl de dakhemel en zonneschermen zijn voorzien van DINAMICA microvezel. Andere highlights van de ‘Edition 1’ zijn AMG Exclusive vloermatten met nappaleer randen, dorpellijsten met verlichte AMG-emblemen en hoogglans zwarthouten detaillering. Het AMG sportstuur heeft ‘Edition 1’ aanduiding en Nachtzichtassistent plus behoort in deze speciale uitvoering tot de standaarduitrusting.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 12

De S63 AMG Coupé beleeft zijn wereldpremière in April op de New York International Auto Show. De verkoop van de 4-Matic versie start al op 7 April op 14 Juli gevolgd door die van de tweewielaangedreven variant. Dan wordt overigens ook de S65 AMG Coupé vrijgegeven. De marktintroductie voor beide uitvoeringen staat gepland voor 27 September van dit jaar. Prijzen volgen binnenkort.

Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 10 Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 11 Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 04 Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 07 Mercedes S-klasse Coupe S63 AMG 4-Matic wit 2015 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: