En dit is de nieuwe Lexus IS (nieuwe foto's!)

Hallo Audi, BMW en Mercedes. Dit wordt jullie nieuwe grootste concurrent, de nieuwe Lexus IS.

De IS beleeft rond de zomer zijn première in de Nederlandse showrooms en komt hier waarschijnlijk slechts in één uitvoering op de markt, als IS 300h. Jawel, de eerste IS voorzien van Lexus’ Hybrid Drive technologie. Diesels komen er niet.

Van deze IS 300h zijn helaas nog géén specificaties bekend maar Lexus liet eerder al weten een CO2-uitstoot van ‘minder dan 100 gram per kilometer” te willen bereiken. Stel dat het ze gelukt is en ze zouden op minder dan 95 gram per kilometer uitkomen dan komt deze IS in aanmerking voor 14% bijtelling en dat zou in deze klasse ongekend zijn. Daar kan géén van de drie Duitse premium merken tegenop.

Toen Lexus de LF-CC Concept presenteerde werd al aangegeven dat deze een voorbode was van het nieuwe IS design en zoals op de foto’s te zien heeft Lexus niet gelogen. En laten we eerlijk zijn, het is een in mijn ogen nogal gedurfd design. Op het eerste gezicht nogal druk met veel strakke lijnen, maar misschien ziet het er in het echt een stuk eleganter uit.

Volgens Lexus behoort het interieur van de nieuwe IS ´tot de ruimste in z´n klasse´, mede door het vergroten van de wielbasis en het monteren van ultra dunne maar tegelijk comfortabelere stoelen. Ook de zit- en stuurpositie is naar eigen zeggen sterk verbeterd, hetgeen weer de rijervaring ten goede moet komen. Om dat te onderstrepen is het instrumentenpaneel van de F-Sport versie geïnspireerd op dat van Lexus’ Supersportwagen LFA, dus met een bewegende centrale digitale ring.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: