En dit kost de nieuwe Maserati Quattroporte

Over het design van de nieuwe Maserati Quattroporte lopen de meningen nogal uiteen, maar dat geldt tegenwoordig eigenlijk wel voor ieder nieuw model dus daar zullen we het nu niet over hebben.

Dus let's talk about money. Mocht je tot de categorie behoren die deze Quattroporte een stuk mooier vindt dan z’n voorganger dan is er nieuws, de prijzen zijn bekend. Althans de prijs van de V8 versie, die van de V6 volgt later.

Maserati-Quattroporte-wit-01

De prijs van de Maserati Quattroporte GTS 3.8 V8 Bi-turbo is vastgesteld op iets meer dan 195.000,- euro. Zoals gezegd is die van de V6 versie nog niet bekend maar reken daarvoor op ongeveer 150.000,- euro.

Koop je deze Maserati dan wil je er natuurlijk vast nog wat opties erbij hebben en ook daar zijn de prijzen van bekend. Laten we met de goedkoopste optie beginnen: voor 61,- euro heb je een rokerskit en dus plaats voor je sigaren. Daarna gaan de prijzen hard omhoog. Tafeltjes achterin kosten al bijna 2.800,- euro, losse stoelen met middenconsole ruim 6.000,-, geperforeerd leder bijna 4.300,- en klimaatbeheersing met 4-individuele zones ruim 2.600,- euro. Laatste twee opties zul je ook moeten aanvinken als je de losse stoelen achter je voorkeur hebben, dus daarmee komt die optie eigenlijk ergens rond de 13.000,- euro uit.

Maserati-Quattroporte-2013-02

Eerder meldden we al dat de nieuwe Quattroporte een bijna 1.300 watt sterk speakersysteem van Bowers & Wilkins zou krijgen bestaande uit 15 speakers. Ook daar is de prijs van bekend en die valt relatief gezien mee: voor ruim 4.200,- euro verandert de Quattroporte in een rijdende Royal Albert Hall. Wil je daar op de achterbank ook nog televisie bij kunnen kijken dan wordt het echter wel duur, die optie kost nog eens bijna 7.300,- euro extra.

Bestellen kan vanaf nu, première bij de dealer volgt pas binnenkort in verband met opstartproblemen bij de nieuwe fabriek. Even wachten totdat dat allemaal opgelost is dus, of misschien is dit een alternatief.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: