En opeens is de Nissan Micra een leuk wagentje met slechts 1 probleem

De Nissan Micra was altijd een saai, onopvallend en soms zelfs lelijk autootje maar met de vijfde generatie zetten de Japanners opeens een opvallend hip karretje neer. Dat moet ook wel met concurrenten als de gloednieuwe Kia Rio, de Ford Fiesta, Opel Corsa en de opgefriste Clio.

Vooral over die laatste moeten we het even hebben want het zal je na het zien van de foto’s niet verbazen dat de nieuwe Micra onderhuids veel gemeen heeft met dat model dankzij de samenwerking met Renault. Volgens Nissan is de nieuwe Micra speciaal voor de Europese markt is ontworpen en de ruimste in z’n klasse.

nissan-micra-vijfde-generatie-2017-02

Onder de kap is plaats voor een 1.0 liter driecilinder (zonder turbo) met een vermogen van 73pk. Daarboven zit de bekende 0.9 liter driecilinder-turbobenzine met 90pk. Op dieselgebied is er nog een 1.5-turbodiesel met hetzelfde vermogen.

Alle motoren zijn naar verluidt gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak en dat is meteen z’n grootste probleem. Een zesbak zou toch allang ook in dit segment tot de standaard moeten behoren.

Qua veiligheid zijn zaken als Lane Departure Prevention (primeur in dit segment volgens Nissan) en Intelligent Emergency Braking met voetgangerssignalering van de partij. Ook Intelligent Around View Monitor, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist en Blind Spot Warning zijn, onder de noemer Nissan Intelligent Driving leverbaar.

‘Makkelijker rijden’ wordt ingevuld met Active Ride Control en Active Trace Control, wat alles bij elkaar zorgt voor een comfortabel maar scherp rijgedrag.

nissan-micra-vijfde-generatie-2017-04

Optioneel is de Micra te voorzien van het Bose Personal Sound-systeem met zes speakers, waarvan twee zogeheten Bose UltraNearfield-speakers, gecombineerd Bose PersonalSpace Virtual Audio Technology in de hoofdsteun van de bestuurdersstoel.

De Micra is verder altijd voorzien van een 7”-inch beeldscherm waarmee het audio- en navigatiesysteem, downloadbare apps en Siri-stembediening via Apple CarPlay zijn te bedienen.

Met tien carrosseriekleuren en personalisatieopties voor ex- en interieur zijn in totaal 125 verschillende uitvoeringen samen te stellen. De nieuwe Micra zal door Renault worden gebouwd in Frankrijk. Maart 2017 kunnen we de auto hier in Europa in de showroom verwachten.

nissan-micra-vijfde-generatie-2017-12 nissan-micra-vijfde-generatie-2017-09 nissan-micra-vijfde-generatie-2017-11 nissan-micra-vijfde-generatie-2017-10 nissan-micra-vijfde-generatie-2017-13 nissan-micra-vijfde-generatie-2017-14 nissan-micra-vijfde-generatie-2017-15

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: