Is er iemand die de gefacelifte Toyota Landcruiser wel mooi vindt?

Vorige week zagen we al wat gelekte beelden die de wenkbrauwen deden fronsen en vandaag is dat waarheid geworden. De gefacelifte Toyota Land Cruiser is officieel en die is goed mislukt al zeg ik het zelf.

De Land Cruiser is sinds jaar en dag het trekpaard bij uitstek, vooral in Afrika en het Midden-Oosten en aangezien het huidige model alweer sinds 2010 meegaat vond Toyota het kennelijk tijd voor een facelift.

Toyota Landcruiser 2014 wit 02

Een setje nieuwe koplampen, een nieuwe grille en een gerestylede achterkant moeten zorgen voor een “krachtigere uitstraling”. Laten we het maar niet over uitstraling hebben want die heeft de Land Cruiser absoluut niet. Misschien heeft een werkpaard dat ook helemaal niet nodig, maar in mijn ogen had Toyota er best iets mooiers van kunnen maken. Concurrent Land Rover kan dat namelijk wel.

Toyota Landcruiser 2014 wit 04

Onder de kap blijft alles bij hetzelfde. Daar is dus keuze uit de reeds bekende 4,0-liter benzine V6 voorzien van 282Pk en 385Nm trekkracht of de 3,0-liter common-rail turbodiesel viercilinder voorzien van 190Pk en 420Nm koppel. Met beide varianten mag overigens 3 ton getrokken worden.

Uiteraard zijn er nieuwe velgen in 17”- of 18”-inch leverbaar, net zoals vier nieuwe kleuren: Brown, Light Cappuccino, Pacific Blue en last but not least Moss Green Mica.

Binnenin is alles fraaier afgewerkt dankzij nieuwe bekleding en bedieningsorganen. Nieuw is de komst van een 4,2”-inch kleurenscherm tussen de klokken waarop informatie over onder andere de hoeveelheid tractie en de hellingshoek afgelezen kunnen worden.

Toyota Landcruiser 2014 wit 01

De versies voorzien van een 5-trapsautomaat zijn tegen meerprijs met het Multi-Terrain Select (MTS) leverbaar. Daarmee is de auto af te stemmen op de ondergrond waar op dat moment over gereden wordt. Op het 7”-inch grote scherm in de middenconsole wordt daarbij de omgeving rond de auto weergegeven die dankzij een viertal camera’s te bekijken is. Tot slot is er nog een “Crawl Control” functie waarbij de auto automatisch over de meest uiteenlopende obstakels kan “kruipen” en is de wielophanging verbeterd en voorzien van variabele luchtvering.

De gefacelifte Land Cruiser wordt eind dit jaar bij de dealers verwacht, de prijzen zijn nog niet bekend.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: