Essen 2014: BMW X4 met M-Performance goodies

Over twee weken start de Essen Motorshow weer met het nodige tuninggeweld. Reden voor BMW om alvast een X4 30d x-Drive te laten zien die voorzien is van nieuwe M-Performance onderdelen.

Naast de al eerder getoonde aerodynamische aanpassingen is er dit keer ook nieuws op motorisch vlak te melden. Zo krijgt de 3,0-liter diesel er 20kW extra bij waardoor het totale vermogen van 258Pk stijgt tot 286Pk. Het koppel komt uit op 600Nm.

Daarmee is deze X4 in staat om in 5,5 seconden de 100 km/h te bereiken en dat is 0,3 seconden sneller dan de versie zonder de N57 genaamde Power Kit. Ook de vernieuwde X3 is overigens met deze kit uit te rusten die verder nog de gaspedaalrespons aanpast voor een nog sportiever gevoel.

De X4 in de 35i uitvoering kan tenslotte  voorzien worden van een per Bluetooth aan te sturen M-Performance uitlaat. Dan kan de bestuurder via z’n smartphone de vlinderklep in de uitlaat bedienen om een normaal, sportief, of geluid voor tijdens een trackday te kiezen. Daarbij wordt volgens BMW dan een achtcilinder geïmiteerd.

BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts BMW X4 mit M Performance Parts

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: