Essen 2014: laat highlights Automobieldesign zien

Tijdens de komende Essen Motorshow die van 28 November tot en met 7 December plaatsvindt zal extra aandacht aan het design van de auto besteed worden.

Een extra tentoonstelling zal een twintigtal Concepts en ontwerpen laten zien, waaronder de laatste creaties van Giugiaro, Hyundai, IED, Peugeot, Rinspeed, Sbarro en de hierboven afgebeelde Zenvo ST1.

Die laatste beschikt overigens over een 6,8-liter V8 met een vermogen van 1104Pk en een topsnelheid van 375 km/h. Rinspeed brengt de Xchange op basis van de Tesla Model S mee en Giugiaro de Clipper, een compacte Van met elektrische aandrijving.

De Zwitserse ontwerper Sbarro die bekend is van z’n bizare creaties zal tenslotte de Event Royale tentoon stellen, een concept die z’n inspiratie ontleend aan de exclusieve Bugatti Royale (Type 41) uit de jaren ’30 van de vorige eeuw en waarvan er maar zes exemplaren werden gebouwd.

De Sbarro Royale mag met een lengte van 6,80 meter, een breedte van 1,80 meter een hoogte van 1,60 gerust massief genoemd worden. Dat geldt ook voor de motor, onder de kap doet namelijk een 7,1-liter 16-cilinder met een vermogen van 400Pk dienst.

Zenvo ST1 Rinspeed Xchange Essen 2014 Motorshow automobiel design 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: