Essen | Lexus introduceert LS TMG Sports 650

Stel, je vind een Audi S8, BMW Alpina B7 of Mercedes S-klasse AMG niet zo geweldig. Ik kan het me niet voorstellen, maar kennelijk is er een markt voor mensen die dat vinden, want Lexus introduceert komende week in Essen de LS TMG Sports 650.

Een regelrechte concurrent voor de genoemde modellen. TMG staat overigens voor Toyota Motorsport GmbH en ze zijn helemaal los gegaan op de Lexus LS. Kijk maar eens naar de uitlaten. Vonden we die op de IS-F al apart, nu zijn ze in mijn ogen toch echt een stapje te ver gegaan. Niet alleen de uitlaten, ook de bodykit is niet mijn smaak en het gewicht van ruim 2.000kg zal niet bevorderlijk zijn voor een sportief weggedrag.

De TMG Sports 650 beschikt verder, zoals de naam al doet vermoeden, over 650Pk. Deze worden opgewekt in een V8 Bi-Turbo energiecentrale van 4,9-liter. Dit resulteert dan weer in een koppel van 765Nm.

Hiermee heb je genoeg doping om de sprint naar de 100 km/h in 3,9 seconden af te leggen en door te gaan tot een onbegrensde top van 320 km/h.

De 650 beschikt standaard over een automatische 8-traps versnellingsbak, 20"-inch velgen en keramische Brembo schijven. Als optie schijnt een "track pack" beschikbaar te komen met daarin 2 cm bredere voorbanden. Volgende week gaan we 'm in Essen bekijken en laten we je weten of 'ie echt zo lelijk is als het op de foto's lijkt.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: