Essen Live | Lorinser Mercedes CLS & SL

Op de Essen Motorshow presenteert Lorinser haar programma voor de nieuwe Mercedes SL en CLS Shooting Brake.

Onder het motto “Form follows function” werden de individuele componenten van het aerodynamische pakket op elkaar afgestemd en op een SL500 gemonteerd.

Deze krijgt hiermee een, zoals duidelijk op de foto’s te zien is, stoerder karakter. Lorinser’s doel was om de SL van een duidelijk onderscheidender uiterlijk te geven zodat er meer afstand met de SLK kwam. Dat lijkt mij met zo’n voorkant wel gelukt.

Ook de Mercedes 4,7-liter V8 die in de SL500 standaard over 435Pk en 700Nm koppel beschikt kreeg een aardige oppepper. Nadat de Lorinser specialisten klaar waren stond er uiteindelijk  530Pk en 800Nm op de teller. Volgens diezelfde specialisten moet daarmee een topsnelheid van ruim 280 km/h mogelijk zijn. Uiteraard kan dat alleen door het verwijderen van de standaard aanwezige begrenzer (250 km/h). Hetgeen dus ook geschiedde.

Deze optie is desgewenst ook voor andere SL modellen leverbaar, waarbij Lorinser adviseert om ook een nieuwe kilometerteller met een hogere topsnelheid (320 km/h) te monteren.

Voor optimaal wegcontact zorgen 20”-inch RSK8 velgen die aan de vooras 255/30 en aan de achteras 295/25 meten. Tenslotte wordt het ABC onderstel aangepast met een verlagingsmodule waarmee het mogelijk wordt om tot 50 km/h zelf de rijhoogte aan te passen.

De details voor de CLS vind je hier.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: