Essen Live | SpeedART SP81-R

Op dit moment zijn in Essen de laatste twee creaties van de Duitse tuner SpeedART te zien. De SP81-R is daarvan de eerste en deze is gebaseerd op de Porsche Boxster 981.

De SP81-R is voorzien van een nieuwe aero-kit bestaande uit achterspoiler, diffusor, voorspoiler en side panels. Alle onderdelen zijn speciaal ontworpen om in de bekende SpeedART bi-color optiek uitgevoerd te kunnen worden. Uiteraard blijft het niet alleen bij “looks”, de kit zorgt ook voor meer down force op de achteras.

Om de performance in lijn met het uiterlijk te brengen heeft SpeedART een drietal power upgrade kits in het 981 gamma opgenomen. De eerste is een kit die 20Pk en 20Nm extra levert, de tweede doet daar een schepje bovenop met 35Pk en 30Nm. Toetje wordt echter de turbo-kit die nog in ontwikkeling is. Hiermee krijgt de Boxster ongeveer 80Pk extra en wordt dan een zeer serieuze 911 concurrent.

Daarnaast is een nieuwe sportuitlaat met “sound switch” ontwikkeld waarmee het geluid van de Boxster door middel van een klep in de uitlaat veranderd kan worden. Deze uitlaat levert nog eens 9Pk extra. Ook hier weer een toetje, binnenkort is namelijk een speciale ultra lichte titanium uitlaat verkrijgbaar.

Nieuw ontwikkeld zijn ook de LSC-Forged velgen, leverbaar in 20”- of 21”-inch in verschillende kleuren.

Ook het onderstel is aangepakt, waarbij er keuze is uit een versie voor op de openbare weg of zelfs eentje speciaal voor op het circuit. Een lift-functie om makkelijker over de drempels in een Vinex-wijk te komen kan daarbij desgewenst meteen mee ingebouwd worden.

Tenslotte is het interieur voorzien van een nieuw design bestaande uit diverse leer en alcantara soorten. Om het geheel af te maken worden uiteraard de remklauwen in een passende kleur meegespoten.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: