Essen Live | SpeedART SP91-R "Close to Perfection"

Hadden we vandaag al eerder nieuws van SpeedART in de vorm van de SP81-R, nu hebben we van de tuner uit Rutesheim misschien wel een van de parels van de Essen Motorshow te pakken, en wel in de vorm van de SP91-R. Waar de SP81-R gebaseerd is op de Porsche Boxster, is de SP91-R dat op de nieuwe 991 Carrera.

Even een korte opfrisser: standaard heeft de Carrera een 3,4-liter zescilinder met 350Pk en 390Nm koppel terwijl de Carrera S over een 3,8-liter zescilinder met 400Pk en 440Nm koppel beschikt. Dankzij een Motronic update beschikt de SP91-R over 25 Pk en 25Nm koppel extra.

Om dit te laten merken is een speciale uitlaat met sport-katalysatoren en ditto eindpijpen gemonteerd. Een systeem met een vlinderklep om zelf het geluid te beïnvloeden is leverbaar terwijl een speciale titanium lichtgewicht versie nog in ontwikkeling is.

De bodykit van de SpeedART SP91-R bestaat uit een voorspoiler, side skirts, diffusor en achterspoiler. Deze laatste is speciaal ontwikkeld om op de standaard al aanwezige spoiler gemonteerd te worden. Een iets bredere/extremere spoiler bevindt zich nog in het ontwikkelstadium. De complete bodykit wordt, zoals bij SpeedART inmiddels gebruikelijk, uitgevoerd in een bi-color optiek.

De SP91-R is uitgerust met 21”-inch lichtgewicht forged LSC velgen waarbij de centrale moer in verschillende kleuren leverbaar is. Uiteraard is ook een sportonderstel gemonteerd waarbij er keuze is uit een straat- of circuitversie. In een airlift functie om makkelijk over drempels te komen kan desgewenst ook voorzien worden.

Het interieur wordt exclusief door SpeedART zelf onder handen genomen waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van de mooiste leder en alcantara soorten. Om het geheel af te maken worden tenslotte nieuwe matten en aluminium pedalen met SpeedART logo’s gemonteerd.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: