EU-plan: vanaf 2022 kun je niet meer te hard rijden dankzij verplichte snelheidsaanpassing

Ja, dat lees je goed! Binnenkort is het over en uit voor een snelheidsovertreding. Onze man in een beige regenjas in Brussel meldt namelijk dat de Europese Unie vanaf 2022 iedere nieuwe auto verplicht voorzien wil hebben van een intelligente cruise control.

In het bericht wordt aangeven dat de EU-commissie zwaar enthousiast is over de zogenoemde «Intelligent Speed Adaption» (ISA).

Beter gezegd, de cruise control die een snelheidsoverschrijding gaat detecteren en daarover een melding geeft. Sterker nog, het moet volgens de commissie ook mogelijk zijn om het voertuig in geval van een overschrijding automatisch af te remmen.

Snelheidsboetes behoren dus binnenkort tot het verleden, want dankzij het navigatiesysteem en een camera weet ISA precies hoe hard waar gereden mag worden en dus op welk moment ingegrepen moet worden. Gevalletje ik wil wel maar ik kan niet meer.

Ook matrixborden en tijdelijke snelheden moet dankzij de camera ook geen enkel probleem vormen, aldus de EU. Big Brother is watching you dus en dat komt al veel sneller dichterbij dan je denkt. Geef voortaan vooral lekker gas, want vanaf 2022 is het over met de pret!

Wij zijn meteen nog even een rondje rijden, tschüss!!

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: