EuroNCAP test Fiat 500X, Mazda2, Renault Espace en Suzuki Vitara

EuroNCAP heeft weer vier auto’s aan een nieuwe zware crashtest onderworpen. De Fiat 500X en de Mazda 2 scoorden 4 sterren, Renault Espace en Suzuki Vitara scoorden beide de maximaal haalbare 5 sterren. De botsproef is op onderdelen wat zwaarder geworden.

Deze vier auto’s zijn volgens een iets gewijzigd testprotocol zijn gecrashed. Zo is er nu een nieuwe frontale botsing. Daarbij knalt de testauto over de volledige breedte op een (niet vervormbare) muur. Tot voort kort bestond de frontale crash uit een botsing waarbij de testauto met 40 procent van de neus op een andere (vervormbare) auto knalde.

De nieuwe botsing stelt dus zwaardere eisen aan de botsveiligheid. Verder wordt er nu getest met een kleine vrouwelijke dummy en met een dummy van een volwassene op de achterbank.

Suzuki Vitara scoort maximaal in paaltest crashtest
De Renault Espace komt met vlag en wimpel door alle crash-onderdelen en scoort de maximaal haalbare vijf sterren. Hetzelfde geldt voor de Suzuki Vitara. De Japanner scoort bij de zware paaltest – een simulatie van een zijwaartse aanrijding met een paal of boom – zelfs maximaal. Zo’n aanrijding is erg zwaar omdat alle kracht zich dan op één punt concentreert. Volgens EuroNCAP kan zo’n klap bij 30 km/h al een dodelijke afloop hebben.

Hulde dus voor de Vitara.

Suzuki Vitara TECT AllGrip blauw 2015 05

Whiplash bescherming Fiat 500X en Mazda2 niet goed
Ook de Mazda2 scoort in de paaltest maximaal. Helaas laat de auto punten liggen bij de bescherming achterin tegen een whiplash. Die wordt door EuroNCAP beoordeeld als ‘slecht’. Ook in de Fiat 500X is de bescherming tegen een whiplash achterin voor verbetering vatbaar. De auto scoort op dat punt een ‘marginaal’.

Fiat 500X Cross Actie DCT wit rood 2015 06

Leave a reply