Exclusief en uitverkocht: Ferrari LaFerrari gaat topless

Iedereen wist natuurlijk allang dat ‘ie ging komen, de open versie van de Ferrari LaFerrari, en gisteren hebben de Italianen de eerste foto’s van deze ultieme boulevardcruiser eindelijk vrijgegeven.

Eigenaren moeten het dan wel doen zonder de iconische vleugeldeuren van de gesloten variant, want voor de scharnieren daarvan is natuurlijk geen plaats in het cabriodak, dat naar verluidt naar keuze van carbon of van stof is. Dit is gedaan om het gewicht te ontzien en de aërodynamica op hetzelfde niveau te krijgen als de gesloten variant.

Uitvoerige aanpassingen aan het koolstofvezel chassis moeten er voor zorgen dat de stijfheid gegarandeerd blijft. De luchtweerstandcoëfficiënt blijft daarbij gelijk aan de gesloten versie.

De open La Ferrari vertrouwt verder op dezelfde aandrijflijn en prestatiecijfers als de gesloten versie: een 800 pk sterke V12 gecombineerd met een 120 kW (163 pk) sterke elektromotor, die samen goed zijn voor een totaalvermogen van 963 pk.

Ferrari LaFerrari Spider Aperta Hybride 2017 03

Daarmee knalt deze Italiaan in minder dan 3 seconden naar de 100 km/h, terwijl 4 seconden later de 200 km/h al op de klok staat. De topsnelheid bedraagt 350 km/h.

Hoeveel exemplaren Ferrari zal bouwen en wat de exacte naam gaat zijn van deze open LaFerrari, dat geeft het merk uit Maranello niet mee, maar uiteraard zijn Spider en Aperta goede kandidaten.

Een gebruikte gesloten LaFerrari doet op dit moment overigens zo rond de 2,6 miljoen euro, dus naar de prijs hoef je ook al niet te vragen. Niet dat die interessant is, want alle exemplaren zijn op voorhand al vergeven.

Op de AutoSalon van Parijs later dit jaar krijgt de dakloze supercar zijn debuut voor het grote publiek, waarbij we ook alle details zullen krijgen.

Ferrari LaFerrari Spider Aperta Hybride 2017 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: