Exclusiever en duurder dan FXX K: Ferrari Sergio Pininfarina

Het heeft even geduurd, want al op de Autosalon van Genève vorig jaar presenteerde designhuis Pininfarina de Ferrari Sergio.

Nu is het model officieel en vast staat dat er maximaal zes van gebouwd zullen worden. En dat voor een prijs van rond de 3 miljoen euro (exclusief belastingen) per stuk. Daarmee is de Sergio dus meteen duurder en exclusiever dan de afgelopen week gepresenteerde trackversie van de LaFerrari, de FXX K.

Ferrari Sergio Pininfarina rood 2015 02

De Sergio is geheel ontworpen door het beroemde designhuis om de, inmiddels al 60-jarige,  samenwerking met het merk Ferrari te eren. Het exclusieve model is voornamelijk gebaseerd op de 458 Spider en dat betekent dat er onder de kap een 4,5-liter achtcilinder in V-vorm te vinden is die 605Pk afgeeft aan de achterwielen.

Over de prestaties is niet veel bekend, een topsnelheid wordt niet genoemd maar de sprint naar de 100 km/h zou in iets meer dan drie tellen geklaard moeten kunnen worden.

Mocht je de Sergio in levenden lijve willen aanschouwen dan kan dat, het eerste exemplaar gaat namelijk naar de SBH Royal Auto Gallery. Dat is een museum gevestigd aan het Marina Circuit in Abu Dhabi waar ook het Ferrari World Attractiepark te vinden is.

Ferrari Sergio Pininfarina rood 2015 03 Ferrari Sergio Pininfarina rood 2015 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: