F1: pijnlijke start voor nieuwe Mercedes-AMG W05 in turbotijdperk

Vandaag presenteert het Mercedes-AMG F1-team de nieuwe W05 die Hamilton en Rosberg succes moet gaan brengen.

En dat succes hebben ze nodig, want ondanks de “Keep fighting Michael” slogan op de zijkant als steun aan Michael Schumacher, moeten ze dat zelf misschien ook maar doen. Want tijdens de eerste test die ook vandaag in Jerez plaatsvond en waar de W05 meteen aan de bak moest, crashte Hamilton zo hard dat de test voor Mercedes afgelopen was.

Morgen brengt een speciale privé-jet een nieuwe voorvleugel en dan pas kan het testen voortgezet worden. Overigens was de test ook voor de andere teams alles behalve succesvol. Kimi Räikkönen zette de nieuwe Ferrari al na nog geen 30 seconden aan de kant met problemen en ook Sauber hield het met de nieuwe C33 al na één rondje voor gezien.

Wereldkampioen Vettel moest tot twee uur in de middag wachten nadat eerder in de ochtend bleek dat een schokbreker verkeerd was ingebouwd. Hij reed niet eens een volle ronde en daarmee blijkt dat de nieuwe regels met de nieuwe zescilinder turbomotoren en aërodynamica de ingenieurs nog de nodig hoofdbrekens bezorgen.

Pirelli heeft zich overigens voorgenomen deze week ook nog een test op een nat circuit in Jerez voor de teams te organiseren om ze zo ervaring met de regenbanden voor dit seizoen op te laten doen. Mocht het tot vrijdag niet regenen dan zal voor een paar miljoen euro het circuit kunstmatig van regen worden voorzien.

De vraag is of dat überhaupt wel nodig is als de auto’s al niet eens op een droog circuit vooruitkomen. Voor de volledigheid nog de tijden van vandaag, maar die zeggen natuurlijk helemaal niets.

1. Räikkönen (Ferrari)  1:27,104

2. Hamilton (Mercedes) 1:27,820

3. Bottas (Williams) 1:30,082

4. Pérez (Force India) 1:33,161

5. Vergne (Toro Rosso) 1:36,530

6. Gutiérrez (Sauber) 1:42,257

7. Vettel (Red Bull) geen tijd

8. Ericsson (Caterham) geen tijd

Testrecord 2013

Massa (Ferrari) 1:17,879

Mercedes AMG Petronas W05 F1 FIA Formule1 2014 02 Mercedes AMG Petronas W05 F1 FIA Formule1 2014 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: