Fata morgana: Alfa Romeo komt met 6C als F-Type concurrent

Natuurlijk hoop je dat het waar is, maar laten we eerlijk zijn, ik geloof niet meer in Alfa Romeo. En al helemaal niet in het feit dat de Italianen in 2017 de 6C op de markt gaan brengen.

Dat is toch echt volgens AutoExpress het geval en natuurlijk is een model tussen de 4C en 8C een welkome aanvulling. Maar of  Alfa Romeo in 2017 überhaupt nog bestaat is op dit moment op z’n zachtst gezegd nogal onzeker. Lees dit artikel maar eens.

Alfa Romeo 6C rood 2017 03

Stel dat Alfa 2017 haalt en dat AutoExpress gelijk heeft, dan zou de 6C waarschijnlijk debuteren tijdens de AutoSalon van Genève in Maart van dat jaar. Onder de kap zou naar verluidt dan een 3,0-liter V6 die voorzien is van twee turbo’s en 530Pk komen te liggen.

En dat is dan meteen een verdere ontwikkeling van de motor die nu in de Maserati Ghibli ligt. Drie keer raden dus in welke Maserati die motor dan ook komt te liggen.

De 6C zou volgens de overlevering meteen de concurrentie met de Porsche 911 aan moeten gaan maar dat lijkt me een beetje te hoog gegrepen. Misschien dat Jaguar met de F-Type zich eerder zorgen zou moeten maken.

Alfa Romeo 6C rood 2017 02 Alfa Romeo 6C rood 2017 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: