Feestnummer ook verkrijgbaar in grijs: Audi TTS Competition

Wat in 1995 met een concept begon, is vandaag de dag een succesnummer met een half miljoen verkochte exemplaren dat schuil gaat onder de naam TT.

Reden voor een feestje dus dacht Audi en lanceert de TTS Competition die in een gelimiteerde oplage van 500 stuks vanaf Oktober, in zowel gesloten als open versie, geproduceerd zal worden.

Audi TTS Coup  competition

Onder de kap ligt de al bekend 2,0-liter TFSI benzinemotor voorzien van 272Pk en 350Nm trekkracht. Vierwielaandrijving is standaard, net zoals een handgeschakelde zesbak. Een S-Tronic automatische transmissie is als optie leverbaar, daarmee lukt de acceleratie naar de 100 km/h in 5,3 seconden.

Audi TTS Roadster competition

De TTS Competition is te herkennen aan de speciale kleur, Nimbus grijs of Imola geel en de gefixeerde achterspoiler voorzien van in met aluminium uitgevoerde steunen. Aan de binnenkant is het Impulse-leerpakket te vinden wat betekent dat de  lederen sportstoelen met kruislinkse stiksels uitgevoerd worden.

Een lederen multifunctioneel stuurwiel met opnieuw die gele stiksels behoren tot de overige uitrusting, evenals Xenon-koplampen en Audi’s variabel in te stellen dempersysteem Magnetic Ride.

Audi TTS Coup  competition

Rotor-velgen in de maat 19”-inch voorzien van 225/35-rubber en een plaatje met het oplagenummer maken het geheel compleet.

Vooralsnog komt de TTS Competition niet naar Nederland, de Nederlandse Advance modellen met S-Line pakket lijken namelijk teveel op de Competition versie.

Audi TTS Roadster competition

Respect Copyright!
%d bloggers like this: