Ferrari 458 MM Speciale: uniek exemplaar gebaseerd op vorige generatie

Als je een beetje een fan van Italiaanse auto’s bent, dan ken je vast wel een aantal unieke exemplaren van Ferrari. Denk bijvoorbeeld eens aan de 250GT SWB Berlinetta Speciale uit 1963 of de nieuwere 458 SP12 EC voor Eric Clapton.

Alle unieke exemplaren uit Maranello hebben één ding gemeen: ze kosten de koper grof geld. Zo ook in dit geval, waar een gefortuneerde Brit graag een unieke 458 wilde hebben. Inderdaad de vorige generatie supercar dus, want die heeft nog een atmosferische 4,5-liter V8 (605 pk / 540 Nm) zonder turbo’s.

Kennelijk was deze verzamelaar dus nog niet gecharmeerd van de nieuwe 488 inclusief die turbo’s en opteerde voor Ferrari met in het vooronder een motor die met dik 9.000 tpm z’n Italiaans raspaardje voortstuwt.

Ferrari 458 MM Speciale One Off 2016 wit 1

Deze 458 MM Speciale gedoopte one-off is zoals gezegd gebaseerd op de 458 Italia, maar dan wel de Speciale uitvoering. Belangrijker is echter de carrosserie, want die is boven de schouderlijn helemaal nieuw vormgegeven.

Als je goed kijkt dan heeft die zijkant overigens wel wat weg van een Lotus Evora of Ford GT maar dat even terzijde. Ook nieuw bumperwerk, een Bianco Italia-kleurtje, de Italiaanse driekleur en uniek voor de wagen ontwikkelde velgen zijn van de partij.

Ferrari 458 MM Speciale One Off 2016 wit 3

De stilistische verschillen zitten onder andere in een speciaal 'viziereffect' voor de raampartij, een lagere daklijn, nieuwe luchtinlaten en aan de voorkant zijn de radiatoren steiler en dichter bij elkaar gepositioneerd.

Binnenin is het meubilair bekleed met zogeheten Cioccolato-leder met witte sierstiksels en sieren matwitte ringen de bedieningsknoppen op de tunnelconsole. Tenslotte is deze 458 MM ook nog voorzien van een uiterst dikke audio-installatie.

Ferrari 458 MM Speciale One Off 2016 wit 2

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: