Ferrari F12 Berlinetta is niet meer, lang leve de 800pk sterke opvolger 812 Superfast

Tijdens de komende AutoSalon van Genève brengt Ferrari met de opvolger van de F12 Berlinetta, de 812 Superfast een ode aan het 70-jarige bestaan van de twaalfcilinder motor van het merk.

“Een compromisloze sportwagen die zowel op de openbare weg als op het circuit maximale rijbeleving garandeert”, vermeldt het perbericht en dat geloven we uiteraard graag.

De Ferrari 812 Superfast gaat er volgens de Italianen ook meteen met de titel “sterkste in serie geproduceerde Ferrari ooit” vandoor, maar dat geldt stiekem alleen als je auto’s als bijvoorbeeld de LaFerrari niet als zodanig beschouwt.

Niet dat dat belangrijk is overigens, want niemand die daar wakker van ligt als je de 800pk sterke 6,5-liter twaalfcilinder in V-vorm in het vooronder start.

Dat vermogen komt vrij bij 8.500 toeren per minuut, terwijl het maximale koppel van 718Nm vanaf 7.000 toeren vrijkomt. De sprint naar de 100 km/h kan in 2,9 seconden afgeraffeld worden en de topsnelheid bedraagt 340 km/h.

Uiteraard blijft het niet bij een nieuwe motor alleen, ook het onderstel en de aerodynamica zijn weer helemaal up-to-date.

Meer informatie hebben we binnenkort voor je.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: