Ferrari geeft instapmodel ingrijpende facelift

De alweer in 2008 gelanceerde Ferrari California was natuurlijk allang toe aan een facelift en het Italiaanse merk heeft kennelijk de tijd tot nu gebruikt om die vrij ingrijpend te maken.

Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 07

Dat Ferrari een model een uitgebreide facelift geeft is een tijdje geleden en een naamswijziging is ook niet van alledag in Modena, maar voortaan gaat de California toch echt als California T door het leven. Inderdaad met de T van Turbo, want voor het eerst sinds de F40 beschikt een straatauto van Ferrari weer over een turbomotor.

Twee turbo’s zelfs in dit geval. En gelukkig zijn die niet geschroefd op een V6 zoals veel geruchten deden vermoeden, maar op een V8. In de basis is in de California T de V8 gemonteerd die ook te vinden is in de nieuwe Maserati Quattroporte, maar dan met een iets grotere inhoud, namelijk 3,9-liter.

Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 05

Het vermogen bedraagt voortaan 560Pk vanaf 7.500 toeren per minuut met een koppel van 755Nm. Daarmee heeft de ‘T’ zo’n 70Pk en 250Nm meer te besteden dan z’n voorganger en dat zorgt voor een stuk betere prestaties. Zo sprint de vernieuwde California in slechts 3,6 seconden naar de 100 km/h en komt de topsnelheid uit op 316 km/h. Ferrari meldt verder trots veel aandacht besteed te hebben aan het minimaliseren van het 'turbogat' en dat is volgens het merk dusdanig gelukt dat hier geen sprake meer van is.

Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 04

Het uiterlijk is natuurlijk ook onder handen genomen. Zo is de neus wat scherper aangezet met een grotere grille en kregen de koplampen een nieuw design. Opvallend is dat de Italianen afscheid genomen hebben van een belangrijk stijlkenmerk van de vorige California. Zo zijn de uitlaten niet meer boven elkaar gepositioneerd maar weer gewoon naast elkaar. Binnenin is een nieuw infotainmentsysteem met een touchscreen van 6,5”-inch te vinden terwijl nu ook een turbometer niet ontbreekt. Het gewicht van dit alles komt nu uit op 1.625 kilogram en het dak opent en sluit voortaan in 14 seconden.

Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 02

Het gemiddelde verbruik van de California T komt volgens Ferrari uit op 10,5 liter per 100 kilometer met een bijbehorende CO2-uitstoot van 250 gram per kilometer. Aangezien ‘ie daarmee zo’n 15% zuiniger is dan z’n voorganger zal de prijs, dankzij de BPM/CO2-wetgeving, waarschijnlijk een stuk lager uitvallen. Iets wat je als eigenaar van het nu oude model natuurlijk niet wil weten want dat heeft natuurlijk directe gevolgen voor de inruilprijs.

Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 09 Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 08 Ferrari California T Turbo rood blauw 2015 10

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: