Ferrari levert eerste auto met Apple CarPlay ooit uit

Ferrari heeft als eerste autofabrikant ooit een auto voorzien van Apple’s CarPlay systeem uitgeleverd. Het merk laat weten dat de auto, een Ferrari FF, inmiddels bij een Italiaanse klant op de oprit staat.

Met CarPlay hoeft de FF bezitter maar één woord te zeggen of één vingerbeweging te maken om te bellen, Kaarten te gebruiken, naar muziek te luisteren of berichtjes te lezen.

De bediening gaat via de interface van de auto of de handige stembedieningsknop op het stuur waarmee je Siri activeert. Uiteraard is daarbij wel een iPhone nodig.

Ferrari-FF-13

Zodra de iPhone verbinding heeft met het CarPlay systeem in de FF, staat Siri klaar om een contactpersoon op te zoeken, iemand (terug) te bellen of de voicemail af te spelen. Als de bestuurder een berichtje of melding ontvangt, kunnen de ogen dus gewoon op de weg gericht blijven.

Er wordt namelijk van gesproken commando's gebruik gemaakt om Siri op een vraag te laten reageren, een bericht te laten voorlezen, een antwoord te dicteren of iemand te laten bellen.

Het gebruik van de navigatie werkt intuïtiever dankzij CarPlay. In combinatie met Kaarten anticipeert CarPlay op bestemmingen, gelet op recente ritjes en informatie in contactgegevens, e-mails of sms'jes. Het systeem levert verder informatie over de route, het verkeer en de verwachte aankomsttijd. Ook kan Siri om een routebeschrijving gevraagd worden.

CarPlay biedt automobilisten ook eenvoudig toegang tot al hun muziek, podcasts en audioboeken dankzij een aantal audioapps van andere ontwikkelaars, zoals Spotify en iHeartRadio. Ferrari levert CarPlay naast de FF inmiddels ook in de vernieuwde California T.

Audi, Mercedes en Volvo volgen in de loop van volgend jaar met hun CarPlay integratie.

Ferrari FF Apple CarPlay 2014 01 Ferrari FF Apple CarPlay 2014 02 Ferrari FF Apple CarPlay 2014 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: