Ferrari onthult details Enzo opvolger (F150)

Volgend jaar wordt een interessant jaar op supersportwagen gebied. Zo onthult McLaren de P1, Porsche de 918 Spyder (hier meer info) en Ferrari de opvolger van de Enzo (intern nu F150 genaamd).

Nadat al eerder vage plaatjes in het Ferrari-magazine verschenen waren maakt Ferrari voor de introductie nu alvast de eerste details bekend.

De F150 krijgt een complete carbon fiber monocoque. Volgens Ferrari is deze al drie jaar in ontwikkeling en zijn ook de ingenieurs die verantwoordelijk zijn voor de Formule 1 auto’s, waaronder Rory Byrne, bij het ontwerp ervan betrokken. De torsiestijfheid van het chassis is ten opzichte van de Enzo met 27% toegenomen.

Nieuw is ook dat de F150 een vaste zitpositie (fixed seat position) krijgt. Om een zo optimaal mogelijke gewichtsverdeling te realiseren zullen de stoelen dus niet over de lengterichting verschoven kunnen worden. De fixed seat wordt echter wel naar de vorm van de klant gemaakt en om toch een perfecte zitpositie te kunnen realiseren zijn zowel de pedalen als het stuur verstelbaar.

De slagroom op het toetje wordt natuurlijk de motor, een V12 in dit geval. Het blok is afgeleid van de 6,3-liter eenheid in de F12 Berlinetta en wordt in dit geval bijgestaan door een KERS-systeem (Kinetic Energy Recovery System) en een versnellingsbak met dubbele koppeling.

Het totale vermogen komt ergens rond de 800Pk uit. Dankzij KERS wordt volgens Ferrari de theoretische CO2 uitstoot met 40% verminderd en zou ook de sprint naar de 200 km/h zo’n 10% sneller zijn. Om al dit geweld weer onder controle te krijgen wordt het systeem gekoppeld aan een Formule 1 remsysteem, dat wil zeggen dat er ook tijdens het remmen wordt opgeladen.

Wanneer de F150 definitief onthuld wordt is nog onbekend, ergens volgend jaar is zeker. De AutoSalon van Genève lijkt in ieder geval een goede kanshebber (Maart 2013).

Respect Copyright!
%d bloggers like this: