Fiat 500 Abarth 595 voorzien van facelift, uiteraard met meer vermogen

Alweer bijna een jaar geleden stelde Fiat de gefacelifte 500 aan de wereld voor.

Uiteraard was het slechts een kwestie van tijd totdat ook de gepeperde Abarth modellen aan de beurt zouden komen, en vandaag hebben we alle informatie daarover voor je.

De vernieuwde Abarth 595 wordt leverbaar als normale tweedeurs of als cabriolet en wel in een drietal versies, te weten een normale 595, de 595 Turismo en de 595 Competizione. De Turismo fungeert daarbij een beetje als GT, terwijl de Competizione natuurlijk de hardcore variant is.

Fiat 500 Abarth 595 facelift update 2017 geel 01

Onder de kap is er uiteraard verschil tussen deze drie kleine rakkertjes. Zo heeft de normale 595 de beschikking over 145pk en 206nm, de Turismo doet het met 165pk en 230nm al beter en leuk wordt het met de Competizione die over 180pk en optioneel over een mechanisch sperdifferentieel beschikt. Daarmee is de sprint naar de 100 km/h overigens in 6,7 seconden afgerond.

Uiterlijk wijzigingen beperken zich tot een aangepast front en dito achterzijde. Ook de kenmerkende binnenkantjes in koetswerkkleur van de achterlichten worden van de Fiat 500 overgenomen, met daaronder een aangepaste diffusor.

De bodykit heeft verder nieuwe luchtgaten gekregen terwijl vier uitlaatpijpen ook van de partij zijn. Binnen is desgewenst de nieuwe generatie van het Uconnect-systeem te vinden, voorzien van een 5”- of 7”-inch scherm.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: