Fiat Panda 4x4 wordt 30 jaar, tijd voor een actiemodelletje

Fiat bracht in 1983 de eerste generatie van de Panda 4x4 op de markt, dit jaar viert deze kleine terreinbeul dus z’n dertigste verjaardag.

Inmiddels zijn we 400.000 exemplaren verder en binnen Europa heeft de 4x4 een marktaandeel van 15 procent in het Panda-gamma. In die dertig jaar heeft deze Panda overigens menig hart veroverd omdat ‘ie in het terrein vaak verder kwam dan de meeste dure SUV’s en pick-ups.

Fiat Panda 4x4 30 jaar antartica antarctica wit oranje 2014 01

Tijdens de IAA volgende week in Frankfurt presenteert het Italiaanse merk daarom een speciale versie van de Panda 4x4 die schuil gaat onder de naam Antartica. Ik heb altijd op school geleerd dat het AntarCtica is dus een spelfoutje van Fiat is niet geheel uit te sluiten.

Terug naar de Antartica: deze is voorzien van een zwart dak, oranje buitenspiegels, uitgevoerd in wit en gebaseerd op het Rock-uitrustingsniveau. Onder de kap is er keuze uit een 1,3-liter MultiJet voorzien van 75Pk of de 0,9-liter TwinAir Turbo met een vermogen van 85Pk.

Volgens Fiat is dit speciale modelletje vanaf eind dit jaar te koop. Fiat Nederland weet nog niet of dat ook hier het geval zal zijn, omdat de vraag naar een vierwielaangedreven Panda hier zeer laag ligt.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: