Fiat Panda Cross: kleintje dat graag een SUV had willen zijn

Het is alweer een tijdje geleden, namelijk in 2005, dat Fiat voor het eerst een stoere versie van de Panda introduceerde.

Tijdens de komende AutoSalon van Genève presenteren de Italianen de nieuwste versie van de Panda Cross die uiteraard de concurrentie met nieuwe Opel Adam Rocks aan zal gaan.

De Panda Cross is voorzien van een Terrain Control systeem waarmee desgewenst alle vier de wielen aangedreven kunnen worden. Dit systeem beschikt over een drietal standen te weten Auto, Lock en Hill Descent. In de automatische stand wordt het vermogen op de assen aangepast aan de rijomstandigheden. Lock is er voor permanente vierwielaandrijving en in Hill Descent mode kan er vanuit de bergen weer netjes en gecontroleerd afgedaald worden.

Fiat Panda Cross 4x4 2015 oranje 02

Uiterlijk is de Panda Croos te herkennen aan de diverse kunstof onderdelen waaronder een nieuwe voorbumper inclusief bodemplaatbeschermer en LED-verlichting.

Onder de kap is er keuze uit een tweetal motoren, de 80Pk sterke 1.3 MultiJet II diesel of de 90Pk sterke 0.9 TwinAir Turbo op benzine. Die laatste is in ieder geval voorzien van een handgeschakelde zesbak met een korte eerste versnelling.

In de herfst staat de Panda Cross als het goed is ook in de Nederlandse Fiat showrooms.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: