Fiat Punto vriendelijker geprijsd en weer met 14% bijtelling leverbaar

Het lijkt er inmiddels sterk op dat de Fiat Punto geen opvolger zal krijgen maar dat neemt niet weg dat het Italiaanse merk de prijzen en uitrusting herzien heeft en dankzij een gedaalde CO2-uitstoot weer mee kan doen in de 14% bijtellingscategorie.

Om daar maar mee te beginnen, dat tarief geldt voor zowel de nieuwe TwinAir Turbo-benzinemotor met 100Pk als de 1.3 MultiJet-diesel met 80Pk. Die eerste vervangt de 85Pk-versie en komt met 88 g/km dus in aanmerking voor 14% bijtelling.

Op de Alfa Romeo MiTo na is er momenteel geen enkel model op de markt dat 14% bijtelling aanbiedt op zowel benzine als een dieselmotor. De Fiat Punto TwinAir Turbo 100 (14% bijtelling) is verkrijgbaar vanaf € 11.495,-, terwijl de Fiat Punto 1.3 MultiJet 80 (14% bijtelling) vanaf € 13.195,- op kenteken staat.

De standaarduitrusting van de Fiat Punto wordt voortaan uitgebreid met airconditioning. Verder introduceert Fiat met de Street een nieuwe uitvoering van de Punto, die veel value for money biedt. In vergelijking tot de Edizione Cool, die hij vervangt, wordt de standaarduitrusting uitgebreid met het Blue&Me communicatiesysteem en TomTom-voorbereiding. De Fiat Punto Street is te herkennen aan 15”-inch lichtmetalen velgen, dakspoiler en zijskirts. Hij kent een zeer scherpe prijs van € 11.995,-. Het voordeel voor de koper loopt uiteen tot € 2.500,- voor de basisuitvoering tot € 3.600,- voor de 1.3 MultiJet 80 Street.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: