Flying Spur: een sportpakketje heet bij Bentley Stylingspecificatie

Bentley vond dat de Flying Spur wel een wat sportievere uitstraling kon gebruiken. Tijd dus om er een sportpakketje op te schroeven, maar bij een merk als Bentley gaat dat natuurlijk net even wat anders. Een Flying Spur geef je natuurlijk geen sportievere uitstraling met een sportpakket, maar met een heuse  stylingspecificatie.

Het goede nieuws daarbij is dat ook bestaande eigenaren dit pakket, correctie deze specificatie, alsnog achteraf kunnen laten monteren. Met de hand vervaardigd van hoogglans koolstofvezel volgens exacte toleranties na een uitgebreid ontwikkelingsprogramma, omvat de stylingspecificatie een voorbumpersplitter, zijschorten met metalen Bentley-badges, achterdiffusor en achterspoiler.

En eerlijk is eerlijk het ziet er allemaal wel prachtig uit. Met behulp van de nieuwste chassistechnologie, waaronder actieve vierwielaandrijving, vierwielbesturing, koppelvectoring en een 48V elektrische stabilisatorstang - voor het eerst geïntroduceerd door Bentley – is de Flying Spur best nog sportief te rijden.

Een belangrijk element bij het ontwerpen van de nieuwe Flying Spur was het naar voren verplaatsen van de vooras om de gewichtsverdeling te verbeteren, wat verbeterde dynamische precisie, handling en balans mogelijk maakte in combinatie met de actieve vierwielaandrijving, vierwielbesturing en Bentley Dynamic Ride.

Afhankelijk van de wegomstandigheden kan de aandrijflijn tot 480 Nm koppel variëren van de achterkant van de auto tot de vooras, wat zorgt voor meer grip en rijeigenschappen, dankzij de actieve vierwielaandrijving. De voorkant voelt daarbij veel lichter aan en de inlooprespons is ook drastisch verbeterd. Het onderstuureffect dat wordt ervaren met vaste vierwielaandrijving wordt vrijwel geëlimineerd, waardoor de auto over het algemeen evenwichtiger aanvoelt.

De koppelverdeling is afhankelijk van de geselecteerde rijdynamiekmodus. In Sport beperkt het systeem het beschikbare koppel naar de vooras tot 280 Nm, waardoor een hoger koppelniveau aan de achterkant wordt gehandhaafd voor een dynamischer gevoel. Het koppel wordt ook over elke as beheerd door een koppelvectoring door remsysteem.

De elektronische vierwielbesturing verbetert zowel de stabiliteit op snelwegsnelheden als de wendbaarheid in de stad. Bij manoeuvres bij lage snelheid stuurt het systeem de achterwielen in tegengestelde richting van de voorwielen. Dit heeft tot gevolg dat de wielbasis korter wordt, de draaicirkel bijna tot die van de Continental GT wordt verkleind, de wendbaarheid toeneemt en het parkeren merkbaar gemakkelijker wordt.

Tijdens manoeuvres op hoge snelheid stuurt het systeem de achterwielen in dezelfde richting als de voorwielen, waardoor de stabiliteit toeneemt en het inhalen en wisselen van rijstrook verzekerd wordt. Elektronische vierwielbesturing betekent geen compromis tussen vertrouwen bij hoge snelheden en gemak bij lage snelheden.

De Flying Spur maakt gebruik van luchtveren met drie kamers die 60 procent meer luchtvolume bevatten in vergelijking met het vorige model. Hierdoor is er meer ruimte om te variëren van sportieve niveaus van veerstijfheid tot luxe limousine-verfijning, afhankelijk van de modus die de bestuurder heeft geselecteerd. De nieuwe auto is voorzien van CDC (Continuous Damping Control), waarmee de dempers continu kunnen worden geregeld.

Vier rijhoogtesensoren meten constant de afstand tussen de as en de carrosserie. Als het systeem een ​​verschil met de normale hoogte detecteert, wordt het luchtvolume in de veren dienovereenkomstig gecorrigeerd om de normale hoogte te herstellen.

Het Bentley Dynamic Ride System is ontworpen om zowel het rijgedrag als het rijcomfort te verbeteren. Een 48-voltsysteem bestuurt een elektronische actuatoreenheid die de stijfheid van de stabilisatorstang beheert en de stijfheid naar behoefte verandert om de krachten in bochten te bestrijden en de Flying Spur op peil te houden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: