Fonkelnieuwe hatchback Suzuki reïncarneert als Baleno

Afgelopen Maart presenteerde Suzuki tijdens de AutoSalon van Genève de iK-2 Concept die de concurrentie met auto’s als de Ford Focus, Opel Astra en Volkswagen Golf aan zou moeten gaan.

Inmiddels is bekend dat deze nieuwe Suzuki de naam Baleno meekrijgt, een naam die we eerder tussen 1995 en 2002 al zagen op een karretje uit het B-segment.

Nu moet de Baleno dus zaken gaan doen in het C-segment en daar zit ‘m wel een probleem. De afmetingen van de in Zwitserland gepresenteerde iK-2 Concept zijn namelijk wel wat afwijkend. Zo komen de maten daarvan eerder overeen met een Polo dan met een Golf, maar wie weet wat Suzuki nog laat zien.

Naar verluidt ligt er in ieder geval een 1,0-liter Boosterjet (lees turbo) onder de motorkap waarvan Suzuki zelf aangeeft dat het vermogen vergelijkbaar zal zijn met dat van een 1,7-liter benzinemotor.

Binnenkort weten we meer, Suzuki is namelijk van plan ons meer te vertellen tijdens de komende IAA die over een kleine 1,5 maand van start gaat.

Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 03 Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 07 Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 02 Suzuki iK-2 Booster Jet zilver grijs 2016 06

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: