Ford Atlas Concept nieuwe F-150?

Ford heeft op de autoshow in Detroit zijn toekomstvisie op het pick-up-segment gepresenteerd. Het resultaat is de Atlas Concept, een prototype dat een voorbode is van de nieuwe Ford F-150.

De Atlas Concept valt op door zijn enorme grille aan de voorkant en de auto staat tevens hoog op zijn wielen. Niet alleen het uiterlijk van het 6,04 meter lange en 2,24 meter brede studiemodel geeft volgens Ford een goede indicatie van de nieuwe F-150, ook de praktische gebruiksmogelijkheden, milieu-innovaties en motortechniek van de conceptcar vinden hun weg naar de toekomstige pick-ups van Ford.

De Atlas Concept is voorzien van een EcoBoost-motor, alsmede een automatisch openende en sluitende grille (Active Grille Shutter), variabel instelbare afdekking voor de wielen bij hogere snelheden (Active Wheel Shutter), een actieve voorspoiler (Drop Down Front Air Dam) en elektrische inklapbare treeplanken. Goed voor betere verbruiks- en emissiecijfers aldus Ford.

Uiteraard is functionaliteit een belangrijke factor voor de potentiële koper. De Atlas beschikt onder andere over een steun in de laadklep die omhoog geschoven kan worden. Hierdoor kunnen lange voorwerpen, zoals een ladder of een kano, op het dak en deze steun rusten en horizontaal vervoerd worden. Daarnaast wordt het het leven van de bestuurder aangenamer gemaakt middels Dynamic Hitch Assist, dat het koppelen van een trailer tot kinderspel maakt, en Trailer Backup Assist, waarmee bestuurders automatisch hun Ford pick-up compleet mét aanhanger kunnen inparkeren.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: