Ford Fiesta Red en Black: 140Pk uit een 1,0-liter motor

Ford presenteert twee nieuwe versies van de Fiesta, de Red en Black edition.

Beide versies lijken bedoeld voor kopers die een Fiesta ST net iets te heftig vinden. Onder de kap is in ieder geval een opgefokte 1,0-liter EcoBoost motor te vinden die er nu 140Pk uitperst waar de ST over 182Pk beschikt.

Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 01

Uiteraard laat het merk de kans niet voorbij gaan om te melden dat dat meer pk’s per liter zijn dan een Bugatti Veyron of Ferrari 458 Speciale bijvoorbeeld heeft. Dankzij de EcoBoost technologie sprinten de Red en de Black Edition in 9,0 seconden naar de 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 201 km/h.

Helaas is de EcoBoost gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met vijf (!) verzetten. Wat mij betreft hadden dat er zes moeten zijn. Het verbruik komt volgens Ford uit op 4,5 liter per 100 kilometer en daarbij wordt 104 gram CO2 per kilometer uitgestoten.

Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 06

De Red en Black edition zijn te herkennen aan dik bumperwerk, zijskirts en een dakspoiler en zijn uiteraard uitgevoerd in rood of zwart waarbij het dak van de Red Edition voor het nodige contrast in het zwart is uitgevoerd, terwijl dat bij de Black Edition precies andersom is.

Velgen in de maat 16”-inch zijn standaard, 17”-inch is tegen een meerprijs leverbaar.

Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 05

Aan de binnenkant zijn de nodige details en accenten in rood of zwart uitgevoerd. Een lederen sportstuur en versnellingspookhoes maken het geheel compleet.

De Fiesta Red en Black edition komen later dit jaar naar Nederland, rond de zomer worden de prijzen verwacht.

Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 03 Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 04 Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 07 Ford Fiesta Red Black Sport EcoBoost rood zwart 2014 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: