Ford frist Mondeo, Galaxy en S-Max lichtjes op met SYNC3 en dieseloptimalisaties

Ford heeft de Mondeo, S-MAX en Galaxy lichtjes opgewaardeerd met wat aanpassingen aan de dieseltechniek, keyless entry en het infotainmentsysteem.

Van de 2.0-liter TDCi-dieselmotor met enkele turbo en variabele geometrie-technologie, zijn het motorblok, de cilinderkop en het ontwerp van de brandstofinjectie geoptimaliseerd. Het ‘lean NOx trap’ nabehandelingssysteem voor uitlaatgassen zorgt voor schonere emissies.

Verder is de software verfijnd die de brandstoftoevoer en verbranding controleert van de 150 pk en 180 pk 2.0‑liter TDCi dieselmotoren van de Ford Mondeo, waardoor de modellen met PowerShift-transmissie en voorwielaandrijving een gemiddeld brandstofverbruik hebben van 4.6 l/100 km en een CO2-emissie die met 5 g/km is teruggebracht naar 120 g/km.

S-MAX-modellen met dezelfde aandrijflijn hebben voortaan een gemiddeld brandstofverbruik van 5.0 l/100 km en een CO2-emissie die met 10 g/km is teruggebracht naar 129 g/km, terwijl Galaxy-modellen nu een brandstofverbruik van 5.2 l/100 km en een met 5 g/km naar 134 g/km teruggebrachte CO2-emissie hebben.

Ford Mondeo Vignale 06

Fords SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem is nu ook leverbaar voor de Mondeo, S-MAX, Galaxy en Mustang. Deze technologie zal later dit jaar voor de volledig nieuwe Ford Edge worden geïntroduceerd.

SYNC 3 levert betere prestaties, kent vereenvoudigde opdrachten en ondersteunt vijf toegevoegde talen. Door simpelweg een knop te bedienen en te zeggen: “Ik wil koffie,” “Ik heb benzine nodig,” en “Ik zoek een parkeerplaats,” kunnen automobilisten gemakkelijk dichtbij zijnde cafés, benzinestations of parkeergarages lokaliseren en treinstations, luchthavens en hotels vinden.

De bestuurders kunnen ook het 8”-inch touchscreen van bedienen met knijp- en veegbewegingen. iPhone-gebruikers kunnen Apple CarPlay en Android-gebruikers Android Auto activeren, twee interfaces die speciaal voor deze types smartphone zijn ontwikkeld. De software kan draadloos worden opgewaardeerd via Wi-Fi.

Ford Focus Blauw Zilver Sync facelift 2015 10

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: