Ford gaat op luxetoer: nieuwe Vignale uitvoeringen binnenkort leverbaar

Ford heeft in Genève de volgende fase in de product- en eigenaarservaring van het luxueuze Vignale-assortiment ingeluid met vier nieuwe modellen.

Het merk presenteert er de Edge Vignale, de eerste Vignale SUV, en de S-MAX Vignale. Beide auto's komen later dit jaar op de markt. Daarnaast toont Ford een conceptversie van de komende Kuga Vignale.

De S-MAX Vignale en de Edge Vignale zijn speciaal ontworpen voor de veeleisende mens. Ze hebben een eersteklas ontwerp, zijn voorzien van de beste materialen en beschikken over een prachtige afwerking met een verfijnd en exclusief uitrustingsniveau.

Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 08

De S-Max staat te glinsteren in een exclusieve parelmoerlak in de kleuren Vignale Milano Grigio en Vignale White Platinum, terwijl de Edge Vignale wordt getoond in de rijk bruine metaallak Vignale Ametista Scura en in Vignale White Platinum.

Beide auto's zijn uiteraard voorzien van de kenmerkende zeshoekige Vignale-grille met een donkere matte afwerking en gepolijste aluminium omlijsting. De zorgvuldig samengestelde exterieurdetails versterken het gevoel van exclusiviteit, met onder andere mistlampen met verchroomde afwerking op de Edge, de aluminium Vignale-sierlijsten met reliëf rond de achterklep van de S-MAX en de 19-inch gepolijste aluminium velgen op beide modellen.

De uitstraling van het interieur wordt versterkt dankzij gewatteerd zeshoekig Windsor-leer met opvallende stiksels in tuxedostijl op de stoelen en aan de binnenkant van de portieren. De bekleding is verkrijgbaar in de lichte kleur Cashmere en de donkere kleur Ebony. Het Ebony leer is doorgevoerd op de middenarmsteun en het dashboard.

Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 14

De modellen ook zijn standaard uitgerust met het nieuwe SYNC 3-communicatie- en entertainmentsysteem. Het systeem is duidelijk sneller dan voorheen en heeft een opnieuw ontworpen menustructuur.

Ook kan men nu eenvoudig ‘swipen’ en in- en uitzoomen op het scherm. Met de verbeterde spraaksturing zoekt het systeem een gewenste locatie door middel van eenvoudige commando’s als: ‘ik wil parkeren’ of ‘ik wil koffie’ of bijvoorbeeld ‘ik wil tanken’.

De overige geavanceerde technologieën zijn onder meer Active Noise Control, waarbij drie strategisch in het interieur geplaatste microfoons het motorgeluid in het interieur controleren en via het geluidssysteem tegengestelde geluidsgolven worden verzonden om het algehele motorgeluid en de sfeer in het interieur te verbeteren.

Tot het motorenaanbod behoort onder meer de 2.0-liter TDCi-dieselmotor met dubbele turbo en een vermogen van 210 pk.

Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 12

Tenslotte is de Kuga Vignale als concept te zien, die gepresenteerd wordt in de kleur Vignale Palazzo Pearl, een unieke op parelmoer geïnspireerde carrosseriekleur, met een afwerking van donkere lak op de beschermingsplaten voor en achter, op de sierlijsten van de mistlampen en op de afwerkingen van de portieren, en met een glanzende zwarte ondergrille en inzetstukken voor de mistlampen.

De dakstijlen- en hemelbekleding is van Alcantara met suède-effect, het handschoenenkastje en de opbergruimte in de middenarmsteun zijn bekleed met fluweel, en de middenconsole beschikt over een hoogwaardige afwerking van donkergrijze Opale-parelmoerlak. En ook dit model volgt later dit jaar de andere modellen richting de Vignale-showroom.

Prijzen zijn nog niet bekend, maar hebben we binnenkort voor je.

Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 07 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 15 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 03 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 02 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 01 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 12 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 10 Ford Mondeo S-Max Kuga Edge Vignale 2017 13

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: