Ford geeft een kijkje in de toekomst van de S-Max (incl. video)

Ford introduceert vandaag de Ford S‑MAX Concept, die zonder al teveel wijzigingen de al sinds 2007 op de markt zijnde huidige generatie S-Max gaat vervangen.

De S-MAX Concept is volgens de wereldwijde designtaal van Ford ontworpen wat duidelijk te zien is aan het nieuwe familiegezicht. Verder telt het exterieur de nodige designelementen zoals een lijn die langs de flanken van de auto loopt en die volgens Ford de indruk van lengte en snelheid wekt.

De koplampen zijn uitgerust met zogenoemde Organic LED's. Deze laatste ontwikkeling op het verlichtingsgebied zorgt voor meer flexibiliteit voor wat betreft positionering en design, reactiesnelheid en kleurbereik.

Ford S-Max concept 2014 03

Onder de kap is een gloednieuwe 1,5-liter EcoBoost-benzinemotor met turbocompressor te vinden die over Ti-VCT (Twin-independent Variable Camshaft Timing) beschikt. Alles in het kader van het verminderen van het brandstofverbruik dus. De verwachting is dat deze motor de huidige 1.6 zal gaan vervangen. Specificaties en prestaties maakt Ford nog niet bekend.

Uiteraard biedt het interieur een scala aan oplossingen waarmee de flexibiliteit en veelzijdigheid worden vergroot. Zo is de derde stoelrij uitgerust met Thin Seat Technology waarmee de stoelen moeiteloos in één keer kunnen worden verhoogd en verlaagd. Een doordachte tweede stoelrij vereenvoudigt in- en uitstappen. De middelste stoel kan daarbij in de vloer worden opgeborgen en zorgt zo voor optimale veelzijdigheid.

Ford S-Max concept 2014 04

Dual-View display in de middenconsole biedt de bestuurder en de voorpassagier een verschillend beeld op hetzelfde scherm zodat de bestuurder belangrijke informatie ontvangt zonder te worden afgeleid door de film waar de passagier op dat moment naar zit te kijken.

Uiteraard worden verder de nieuwste technologieën op het gebied van connectiviteit, gezondheid, veiligheid, gebruiksgemak en rijkwaliteit toegepast.

Centraal in de reeks geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen staat het Ford SYNC-systeem. Ford SYNC met MyFord Touch biedt draadloos internet voor de passagiers, ondersteund door een tablet-dockingstation waarmee degenen op de tweede rij hun persoonlijke apparaten naadloos kunnen integreren met de auto. SYNC AppLink stelt de bestuurder in staat om door middel van spraak smartphone apps te bedienen van een groeiend aantal providers zoals Spotify, Kaliki, Glympse en Aha.

Ford S-Max concept 2014 11

Ford ECG Heart Rate Monitoring Seat registreert verder bijvoorbeeld de hartslag van de bestuurder. Dit levert informatie op over de activiteit van het hart die anders in het ziekenhuis zou moeten worden geregistreerd. Dit systeem kan worden aangesloten op Ford SYNC zodat in geval van afwijkende activiteit medische specialisten kunnen worden gewaarschuwd of zelfs de actieve veiligheidssystemen kunnen worden geactiveerd die in geval van nood zouden kunnen ingrijpen in de besturing van de auto. Als Glucose Level Monitoring is aangesloten op Ford SYNC , kunnen ouders worden gewaarschuwd als een slapend kind op de achterbank plotseling problemen met de suikerspiegel krijgt.

Ford S-Max concept 2014 08

Tot slot is de S-Max Concept voorzien van car-to-car communicatie-technologie. Zo kunnen er waarschuwingen worden verzonden als er een spookrijder wordt gesignaleerd of wanneer er een auto op een mogelijk gevaarlijke plek is gestopt, zoals in een bocht.

Het is nog niet bekend wanneer de uiteindelijke productieversie op de markt komt, maar dat zou wel eens sneller kunnen zijn dan gedacht.

 

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: